- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Три дана снежних падавина у Србији: РХМЗ објавио ново упозорење

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗима у Београду
Зима у Београду - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2022
Пратите нас
Републички хидрометеоролошки завод објавио је упозорење за подручје Србије на снег и формирање снежног покривача у наредним данима.
У уторак, среду и четвртак хладније, местимично са снегом уз стварање или повећање висине снежног покривача, нарочито у уторак и то на југозападу, југу и југоистоку земље, наводи РХМЗ.
Како се додаје, у нижим пределима, јужније од Саве и Дунава, очекује се формирање снежног покривача од 5 до 15 центиметара, а у брдско-планинским пределима нових 15 до 25 центиметара, локално и више.
На северу се очекују мешовите падавине: киша, суснежица и снег.

Прогноза за фебруар

И прогностичар Марко Чубрило најавио је да почетак следеће недеље доноси нешто јаче, али пролазно погоршање и захлађење.
Од 3. до 8. фебруара биће углавном суво и релативно топло уз слабе јутарње мразеве и дневне максимуме од 3 до 10, а око 7. фебруара понегде и до 13 степени Целзијуса.
„И даље стоји сигнал за могућ повратак зиме уз јаче захлађење и могућ снег. Тај сигнал и даље није доминантан и како је јако далеко лако може и да нестане“, навео је Чубрило.
Како фебруар одмиче све ће теже бити некој дуготрајнијој хладноћи да се задржи над нашим пределима, дан је све дужи, Медитеран све топлији и тиме снажнији са продорима релативно топлог ваздуха, напомено је прогностичар.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала