- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Гледао је смрти у очи, сада је потписао за енглеског прволигаша /фото, видео/

© REUTERS / JONATHAN NACKSTRANDКристијан Ериксен
Кристијан Ериксен - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2022
Пратите нас
Фантастичне вести стижу са Острва након што је Кристијан Ериксен, дански ас који је победио смрт на Европском првенству прошле године, потписао уговор са Брентфордом.
Откако је крајем прошле године споразумно прекинуо сарадњу са Интером, чији је био члан, Ериксен је прихватио позив Брентфорда.
Претходно је прошао ригорозне лекарске прегледе у Енглеској како би добио дозволу да се врати професионалном игрању фудбала, после клиничке смрти коју је доживео 12. јуна 2021. године на Европском првенству у утакмици Данска - Финска.
Тада је чак неколико минута био клинички мртав мајстор фудбала, али га је правовремена реакција саиграча, пре свих капитена и хероја Симона Кјера, затим и лекара сачувала у животу.
Прве прогнозе по питању повратка на терен нису биле оптимистичне. Гласно се причало о томе да је Кристијан завршио и да је срећан што је уопште остао жив. Уследио је неминовни раскид уговора са Интером јер у Италији не могу да играју фудбалери којима је уграђен дефибрилатор, што је случај са Ериксеном.
Ипак, он се из дана у дан све боље осећао, прошао је бројне прегледе и на крају је одлучио да прихвати позив Брентфорда који је тренутно 14. тим на табели Премијер лиге.
Најбољи фудбалер Данске који има жељу да наступи са репрезентацијом на Мундијалу у Катару крајем године, већ је играо у Енглеској где је бранио боје Тотенхема пуних седам година - од 2013. до 2020. године.
Нема сумње да ће Ериксен бити велико појачање за „пчелице“ које имају осам бодова више од Њукасла, клуба који је први испод црте у зони за испадање.
Драма током утакмице Данске и Финске - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2022
СПОРТ
Хорор са хепиендом – Данац је победио смрт и поново трчи за лоптом
Кристијан Ериксен - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2021
СПОРТ
Борио се за живот и жели да се врати фудбалу — али не може у Италији
Драма током утакмице Данске и Финске - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2021
Перина рабона – Занемели су сви, али доктор зна боље: „Није крај“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала