- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Најбржи ресторан на свету: Не стигнете ни да се сместите, јело је ту

© Фото : CC0 Creative CommonsКонобарица
Конобарица - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2022
Пратите нас
Један ресторан од 1996. држи Гинисов рекорд за најбрже сервирање на свету, а гост може доћи од куће опраних руку јер између поруџбине и тањира на столу нема времена ни да се човек поштено раскомоти.
Дуго чекање за столом може да буде бескрајно досадно – док нам не узму поруџбину, донесу пиће, па и да нам стигне рачун – те је за многе посетиоце брзина услуге важан фактор кад бирају ресторан.

Чекање 13,5 секунди

Реч је о мексичком ресторану брзе хране „Карне Гарибалди“, ресторану у Гвадалахари где је тркање са сатом начин живота. Иако је код сваког госта и сваког дана у овом ресторану брзина приоритет, рекорд је оборен у августу 2016. са 13,5 секунди од тренутка када је посетилац наручио до доласка хране на сто.
Иако „Карне Гарибалди“ тренутно има пет ресторана, онај у Гвадалахари је први у ланцу. Основан 1970. године, био је то ресторан у коме су била само четири стола. Тренутно, неки од од њихових ресторана имају више од 100 столова, али не губе своју ефикасност.

Како особље функционише

Као и у сваком успеху, заслуга припада запосленима, а овај ресторан има веома добро опремљен тим са таблетима, слушалицама и микрофонима који су савршено усклађени у сваком тренутку, брзо се крећу и способни су да пренесу осам или девет јела одједном, преноси портал 20 минута.
Иако се ради о типичном мексичком ресторану где се не могу пропустити најкласичнија јела, специјалитет куће је месо у сафту, традиционално јело из Гвадалахаре које се прави од ситних комадића меса у чорби зачињеној различитим зачинима.
Традиционална мексичка јела која се служе у овом популарном ресторану захтевају сате спорог кувања, па су она у суштини већ готова, односно спремљена. Чињеница да је у овом ресторану само један специјалитет је још један кључ његове брзине, а када је реч о најбржем ресторану на свету, све се рачуна.
Најскупљи ресторан на свету: Да ли бисте ручали у локалу у коме храну спремају роботи - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2020
Најскупљи ресторан на свету: Да ли бисте ручали у локалу у коме храну спремају роботи /видео/
Вагон-ресторан у Москви - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2022
РУСИЈА
Од кавијара до боршча: Водич кроз московске ресторане за свачији џеп
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала