- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска Северна флота на Норвешком мору: Потрага за „непријатељском“ подморницом /видео/

© Фото : VK/Ministry of Defence of the Russian FederationРакетна крстарица "Маршал Устинов"
Ракетна крстарица Маршал Устинов - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2022
Пратите нас
Борбени бродови Северне флоте Русије извели су противподморничку мисију на Норвешком мору у оквиру војних вежби са арктичком експедиционом групом, саопштило је руско Министарство одбране.
Посаде ракетне крстарице „Маршал Устинов“ и фрегата „Адмирал флоте Касатонов“ су помоћу противподморничког хеликоптера трагале за подморницама условног противника, прецизирао је руски војни ресор.
Тактика трагања за подморницом унапређена је на различите начине уз помоћ сонарних система, као и на основу информација пилота.
У исто време, пилоти модернизованог противподморничког хеликоптера Ка-27М полетели су са фрегате „Адмирал флоте Касатонов“, извели комплекс вежби визуалног, радиолокацијског и магнетометријског трагања за подморницама користећи стандардну радио-опрему и сонарну станицу.
Северна флота Русије започела је прошле недеље војне вежбе са арктичком експедиционом групом. Најављено је учешће до 30 војних бродова, подморница и помоћних бродова, као и носача хиперзвучних ракета „Циркон“ – фрегате „Адмирал Горшков“.
Самоходная артиллерийская установка Гвоздика во на марше во время тактических учений в Приморье - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2022
РУСИЈА
Непријатељ одбијен: Руски маринци „запалили“ полигон /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала