- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американац водио кампању против Новака, па је доживео исто – због некултурног питања /видео/

© REUTERS / ASANKA BRENDON RATNAYAKEТанаси Кокинакис и Ник Кирјос – Аустралијан опен
Танаси Кокинакис и Ник Кирјос – Аустралијан опен - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2022
Пратите нас
Амерички новинар Бен Ротенберг поново је био у центру пажње због скандалозног питања на конференцији за медије Танасија Кокинакиса и Ника Кирјоса који су освојили Гренд слем титулу у дублу.
Случај Бена Ротенберга свима је мање-више познат, ради се о америчком новинару који трага за сензационалним причама, покушава и сам да их створи и ништа га није блам.
То је и потврдио да на конференцији за медије Кокинакиса и Кирјос питавши Танасија „да ли Ник воли да га хвата за задњицу и ван терена“.
„Вероватно и више“, рекао је саркастично Кокинакис.
„Није за камере. Да ли ти се то свиђа, Бене? Свиђа ти се, како не“, додао је Аустралијанац.
Ротенберг није случајно поставио ово питање, пошто је Кирјос, из шале, пре једног сусрета ухватио сународника и саиграча за задњицу.
Али, питати шампиона Аустралијан опена да ли то ради и ван терена је потпуно неумесно, некултурно, против свих правила о понашању.
Очекивано на Твитеру су почели да „развлаче“ америчког новинара, покренута је кампања против њега, баш као што је он водио против Новака Ђоковић током прве половине јануара, те се огласио и извинио.
„Желим да се позабавим овим јер сам ужаснут језивим снимком, који дефинитивно показује како ово уопште није било право место за ову конверзацију, тако да желим да се огласим како бих јасно изразио своје жаљење...“, написао је Бен и наставио:
„Познајем Танасија и Ника годинама и имам веома добар однос са обојицом. Када сам се први пут појавио на екрану на овој конференцији за новинаре, а не на овом видеу, Танаси ме је задиркиво, исмевао што нисам био на њиховим конфернецијама раније на турниру.“
„Затим, након што сам поставио моје прво питање о квалификацијама у Торину, модератор ми је неочекивано и даље давао реч, па сам покушао да пожурим са другим питањем (оним о којем очигледно нисам размишљао о формулацији довољно добро, а признајем да је звучало чудно) о њиховој добро документованој броманси на терену. Испало је незгодно и чудно. Али без обзира на то, Танаси и Ник су деловали безбрижно, насмешили су се и одговорили брзим одговорима.“

„Ово је врста шале коју бисмо нас троје имали обично у ходницима или у ресторану за играче, али пошто су ти простори још увек ограђени од медија због пандемијских разлога, ја сам, против боље просудбе, то покушао на конференцији за новинаре где, опет, изгледа неприкладно и застрашујуће језиво, без обзира на то да ли су момци имали икаквих проблема са тим или не“, закључио је Ротенберг.
Схватио је да је погрешио, што је добро, али да га нису на Твитеру прозвали, вероватно не би ни приметио да је нешто погрешно урадио.
Американац је водио специјалну кампању, а сада ликује због Новаковог протеривања
Злуради Американац је коначно поражен – суд је одлучио, а Зверев наставља битку за правду!
Амерички новинар наставља кампању против Новака: Извори му преносе „чудне сцене
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала