- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Драматично слетање: Авиони у борби против олује /видео/

Авион - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2022
Пратите нас
Олује „Малик“ и „Кори“ погодиле су Велику Британију и оставиле на хиљаде домова без струје, а посебну опасност представљају за авио-саобраћај, јер се приликом слетања авиони суочавају са јаким ударима ветра, који иду и до 200 километара на сат.
Вештина пилота дошла је до пуног изражаја у случајевима слетања при изузетно јаком ветру, снимљеним на аеродрому Хитроу у Лондону и аеродрому у Манчестеру.
На снимку из Лондона види се како авион „Бритиш ервејза“ прилази писти и одолева јаким ударима ветра. Авион успева да дотакне точковима писту, али ветар почиње да га љуља, толико да умало не удари у земљу једним крилом, па пилот ипак одустаје од слетања и подиже висину како би поновио покушај. Том приликом, како се види на снимку, чак и благо „очеше“ писту задњим делом авиона.
Из „Бритиш ервејза“ саопштили су британским медијима да је авион потом успешно слетео и да није било никаквих проблема ни међу посадом ни међу путницима.
„Наши пилоти тренирани су да се изборе са различитим сценаријима, међу којима су и екстремне временске прилике“, саопштено је из „Бритиш ервејза“.
На другим снимцима, начињеним у Манчестеру, види се како више авиона различитих авио-компанија доживљава исто као и авион у Лондону - јаке ударе ветра због којих неки успевају да слете одмах, док други од слетања, док их јак ветар „шета“ лево-десно или горе-доле.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала