- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тешка, али мудра одлука – нови бисер неће брзо из Србије!

© Фото : ФК Партизан / Мирослав ТодоровићМарко Миловановић
Марко Миловановић - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2022
Пратите нас
Партизан је успео да одоли бројним милионским понудама за суперталентованог тинејџера Марка Миловановића. Нападач који има само 18 година лако је могао да напусти Хумску, али су челници клуба одлучили да сачекају и да сачувају у својим редовима наследника Александра Митровића.
Андерлехт, Ајакс, Вулверхемптон, а према неким информацијама чак и Њукасл који су преузели пребогати арапски милионери, звецкали су милионима и чекали „зелено светло“ да Партизан пусти свог вундеркинга, али се то није догодила.
Стиче се утисак да је то једна од ретких паметних одлука из црно-белог табора, који су у прошлости знали за „сићу“ да пусте своје врхунске изданке из омладинске школе, као што је био случај са Душаном Влаховићем који је отишао за мање од два милиона евра, а на крају га је Фиорентина продала Јувентусу за вртоглавих 80 милиона европских новчаница.
Миловановић је скренуо пажњу фудбалске јавности у Србији, али и шире играма и головима које је постизао у сва три такмичења у црно-белом дресу у финишу првог дела сезоне.
Погађао је у мету у Суперлиги, у Лиги конференција уписао се у стрелце у ремију са Анортозисом (1:1) који је на крају био довољан за нокаут фазу европског такмичења, док је прецизан био и у Купу Србије.
Зрели наступи 18–годишњака из Смедерева нису промакли скаутима Ајакса, и поменутих премијерлигашких клубова, као и гиганта из Брисела, па су брже боље формирали колону како би издејствовали пол-позицију на путу ка потпису горостасног нападача, високог 196 центиметара.
Марко Миловановић - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2021
СПОРТ
Корацима свог идола – да ли је Марко нови Митровић? /видео/
Миловановић и даље расте и развија се, а због чињенице да има готово два метра јасно је да је предодређен за игру главом и да ће с лакоћом излазити на крај са ривалима у том сегменту.
Идол му је Александар Митровић што је већ у прошлости обелоданио.
„Не могу унапред да обећам, али се надам да ћу барем делом бити успешан као Александар Митровић“, поручио је својевремено Марко Миловановић у разговору за српске медије.
Партизан је донео тешку, али исправну одлуку и сачувао је бисер за који су Вулвси понудили шест милиона евра, Њукасл наводно далеко више, сматрајући да ће у будућности моћи драстично више новца да инкасирају на име обештећења.
Миловановић је за сада одиграо осам утакмица у Суперлиги, по гол и асистенција, с тендецијом да би у наставку шампионата могао да „експлодира“. То би и те како могло да се одрази на његову цену на крају сезоне када ће почети летња фудбалска пијаца.
Управо тада би могло да се испостави да је одлука да не буде продат у јануару врхунски потез управе клуба.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2022
СПОРТ
Јануар је био активан и скуп, али на крају – нико као Србин
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2022
СПОРТ
Легенда одушевљена одлуком „суперхероја“: „Драго ми је да је настављена српска традиција“ /видео/
Љубомир Фејса - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2022
СПОРТ
Партизан довео талију – у Хумску се враћа човек који је синоним за трофеје /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала