- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Преговори у току: Нова линија „Ер Србије“ за Русију

© Tanjug / ZORAN ZESTICАвион "Ер Србије"
Авион Ер Србије - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2022
Пратите нас
Директор за стратешке комуникације руске компаније „Аеродроми региона“ Евгеније Красиков објавио је на конференцији за штампу посвећеној развоју аеродрома „Кољцова“ да би српска компанија „Ер Србија“ могла да отвори линију за Јекатеринбург.
Према његовим речима компаније „Ер Србија“ и „Виз ер“ су спремне да лете из аеродрома „Кољцова“ у Јекатеринбургу у друге земље Европе чим се укину ограничења настала због вируса корона. Он је нагласио да нема других препрека.
Према речима извршног директора аеродрома „Кољцово“ Александра Пастухова, у току су преговори са авио-компанијама и ускоро ће бити објављени детаљи.
О томе да су „Ер Србија“ и „Виз ер“ спремне да лете из „Кољцова“ објављено је у септембру прошле године. Био је план да први лет буде до краја 2021. године.

„Преговори са Кољцовом су при крају. Постоји велика вероватноћа да ће ‘Виз ер’ саобраћати између Будимпеште и Јекатеринбурга“, изјавио је тада Шандор Фабијан, мађарски конзул у Јекатеринбургу.

У децембру је Шандор Фабијан појаснио да „Виз ер“ почиње са летовима из Јекатеринбурга у Будимпешту у пролеће 2022. године.
Авион Ер Србије - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2022
ЕКОНОМИЈА
Авионом од Краљева до Истанбула
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала