- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија и Мађарска усвојиле заједничке планове о сарадњи

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров и министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто током састанка у Стокхолму
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров и министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто током састанка у Стокхолму - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2022
Пратите нас
Мађарска и Русија усвојиле су заједничке планове за сарадњу у области енергетике, индустрије, здравства, истраживања свемира, изјавио је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто.

„Након састанка министара спољних послова утврђено је да је руска Влада спремна да настави добру сарадњу. За наредну годину усвојили смо заједничке планове по питању енергетике, индустрије, прехрамбених производа, истраживања свемира, здравства. Ова сарадња ће бити од користи за мађарску економију и интересе Мађарске генерално“, рекао је Сијарто у видеу који је објављен на његовој Фејсбук страници након састанка са руским министром спољних послова Сергејем Лавровом.

Како је прецизирао, мађарска делегација борави у Москви у циљу јачања дијалога између западних савезника и Русије. Сијарто је саопштио да је започет талас озбиљних међународних преговора.
„То је добра вест, улива наду да би се могла снизити тренутна напетост. Надамо се да ће преговори Истока и Запада сада добити нови подстицај“, истакао је Сијарто.
Подсетимо, председник Владимир Путин и премијер Мађарске Виктор Орбан одржали су састанак у Москви. У уводном делу састанка Путин је потврдио да je Мађарска осигурала стабилне испоруке руског гаса.
Председник Русије Владимир Путин и премијер Мађарске Виктор Орбан на састанку у Москви - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2022
РУСИЈА
Путин: Мађарска осигурала стабилне испоруке руског гаса, са Орбаном и о гаранцијама безбедности
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала