- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Седница СБ УН о Украјини личи на позив на рат

© AFP 2023 / Johannes EiseleСедница СБ УН
Седница СБ УН - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2022
Пратите нас
Стални представник Русије при УН Василиј Небензја назвао је провокацијом сазивање седнице Савета безбедности УН о ситуацији око Украјине.
„Саопштили смо јуче на седници коју су сазвале САД да излагање ствари, како су они то урадили јуче, личи на позив на рат. То је заиста била провокација“, изјавио је Небензја.
По његовим речима, ствара се утисак да Вашингтон није заинтересован за решавање украјинске кризе, пошто је Кијев постао геополитичка карта у рукама САД.
Небензја је истакао да ће санкције против Русије, ако буду уведене, изазвати одговор Москве.
„Најироничније је то што говоре о санкцијама, пре него што се нешто и деси, говоре о превентивним санкцијама. Неке изјаве украјинских представника су веома добродошле. Смешно је што ми одавно говоримо да Украјина не реализује Минске споразуме, али се Русија кажњава за то“, додао је он.
Руски дипломата је још једном поновио да се на украјинској граници не налазе руске трупе и да му није јасно где је Запад нашао цифру од 100.000 руских војника.
Седницу СБ УН сазвале су САД у понедељак како би се дискутовало о „претећем понашању“ Москве према Украјини и повећању руског војног присуства на граници. Русија је назвала седницу ПР-ом, док се догађај свео на неосновано оптуживање Москве од стране Запада.
Седница СБ УН - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2022
РУСИЈА
Седница СБ УН: Где сте нашли 100.000 руских војника на украјинској граници - пита Москва /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала