- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нападао је Ђоковића, а сада постао политичар

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANСем Грот
Сем Грот - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2022
Пратите нас
Бивши аустралијски тенисер Сем Грот неретко је након каријере критиковао Новака Ђоковића, да би непосредно након Аустралијан опена донео одлуку да се отисне у политику.
Грот је некада био 53 тенисер планете, али је каријеру завршио недуго након што је ушао у четврту деценију живота.
Убрзо је постао аналитичар и колумниста разних аустралијских телевизија и медија, а коментари везани за Новака Ђоковића су му углавном били негативни.
Неколико дана након Аустралијан опена, са којег је најбољи тенисер планете удаљен укидањем визе, објављено је да Грот постаје политичар.
Грот је објавио да се кандидовао за изборе у држави Непијан у Јужној Аустралији, где је подржао Либералну партију те земље.
Бивши аустралијски тенисер већ неко време живи у Непијану са својом женом Брит и два сина.
„Моја историја, дисциплина, каријера, медијски рад и рад у заједници даће Либералној партији сјајну прилику да некога ко ће се сваког дана борити за Непијан изаберу члана за Парламент на дуже стазе“, навео је 34-годишњи Аустралијанац.

Шта је Грот причао о Ђоковићу?

Грот је оштро осудио Ђоковића пред Аустралијан опен 2021, када је српски тенисер питао аустралијске власти да ли тенисерима и тенисеркама који су били „заробљени“ у стриктном карантину услови могу да се побољшају.

„Да ли је он реалан? То је себичан политички потез којим је покушао да подигне своју популарност“, написао је тада Грот.

Високи Аустралијанац се недагу затим нашао на терену, када је интервјуисао Ђоковића после победе Србије у АТП купу, а тада је потпуно променио тон.
Међутим, раговор са српским тенисером као да му је напунио муницију за нове „отровне стрелице“.
„Свакој ери је потребан лош момак. И Новак је постао то. Ђоковић има репутацију да је дечак који је дозивао вука. Он није без кривице због свега што му се дешава. Можда је боље да ћутите, кад он говори увек делује да је у мањини и жалим га због тога. Мислим да он жели да се допадне свима, али Роџеру и Рафи је био потребан негативац и добили су Новака“, истакао је Грот оптуживши Србина да је лажирао повреду.
Пред крај 2021. године Грот је и у Дејвис купу нашао проблем са Новаком, пошто се српски тенисер одлучио да наступи за своју репрезентацију, па га је због тога назвао „плаћеником“.
„Могу да вам кажем који играчи ће се појавити на двонедељном турниру у Абу Дабију. То су исти они који тренутно бране такмичење јер су плаћени за то, да подрже нови формат Дејвис купа“, рекао је Грот.
Нажалост, ништа се није променило ни ове године, када је Грот био један од првих који су „оплели“ по Новаку када му је први пут укинута виза.
„Ђоковићевим медицинским изузећем се пљује у лице свих Аустралијанаца. И даље мислим да је највећи свих времена, али са тиме долазе очекивања и он пада на испиту сваки пут. Он је издао своје колеге и исмејао се у лице Викторијанцима“, написао је нову колумну Грот током овогодишњег АО.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2022
СПОРТ
Мрачна страна Надаловог чуда
Шпански тенисер Рафаел Надал  - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2022
СПОРТ
Историја – Надал „прескочио“ Ђоковића и Федерера, Медведев пропустио огромну шансу!
Новак Ђоковић, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2022
СПОРТ
Права страна Новака Ђоковића коју „они“ не желе да виде /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала