- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Русији направљено седам тестова за откривање пет инфекција у сат времена

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаБрзи тестови на вирус корона
Брзи тестови на вирус корона - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2022
Пратите нас
У Русији је прошле године направљено седам тестова за откривање пет различитих инфекција за сат, изјавила је потпредседница руске владе Татјана Голикова.
Она је на састанку посвећеном реализацији и резултатима социјално-економског развоја Русије говорила и о пројекту „Санитарни штит земље“.
„Током 2021. године је направљено седам тестова за дијагностику пет инфекција у року од 60 минута. Четири се већ производе, а два се налазе у фази имплементације“, рекла је она.
Према њеним речима, у земљи је тренутно у функцији 14 центара за секвенцирање (метода у генетици и биохемији којом је могуће утврдити редослед појединих градивних елемената у молекулу. Голикова је објавила да ће се ове години направити и четири платформе за брзу производњу вакцина против нових болести.
Она је додала да ће до 2024. године 80 одсто Руса моћи да се тестира на инфекције у року од 24 часа. Влада планира да имплементира брзе системе који ће откривати присуство патогена за 43 болести, што ће убрзати и пружање помоћи.
Пројекат „Санитарни штит земље“ се реализује по налогу председника Русије Владимира Путина као мера за борбу против пандемије ковида и спречавање сличних болести у будућности.
Брзи тестови на ковид 19 - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2022
РУСИЈА
Центар „Гамалеја“ направио тест за антитела на омикрон
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала