- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Велики маневри Тихоокеанске флоте: 20 бродова започело војне вежбе

© Sputnik / Ministry of Defence of the Russian Federation / Уђи у базу фотографијаРуски брод Тихоокеанске флоте „Маршал Шапошњиков“
Руски брод Тихоокеанске флоте „Маршал Шапошњиков“  - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2022
Пратите нас
Двадесетак борбених и помоћних бродова Тихоокеанске флоте Русије започело је планиране поморске вежбе на полигонима за борбену припрему Јапанског и Охотског мора, саопштила је прес-служба флоте.
„У вежбама ће учествовати корвете 'Гремјашчи', 'Совершени', 'Громки' и 'Герој Руске Федерације Алдар Циденжапов', фрегата 'Маршал Шапошњиков', велики противподморнички брод 'Адмирал Пантелејев' и контролни брод 'Маршал Крилов'. Поред тога, епизодално ће бити укључени мали ракетни и мали противподморнички бродови, миноловци и ракетни чамци“, наводи се у саопштењу.
© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаРуска корвета „Алдар Циденжапов“
Руска корвета „Алдар Циденжапов“  - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2022
Руска корвета „Алдар Циденжапов“
Посаде бродова обавиће заједничке маневре, координацију са морнаричком авијацијом, као и противваздухопловну одбрану одреда.

У финалној фази војних вежби, бродови ће извести артиљеријску паљбу на поморске мете, као и ракетна гађања мета.

„Бродови ће у оквиру вежби обавити задатке осигуравања безбедности поморских комуникација и подручја економске активности на истоку Русије“, додала је прес-служба.
У складу са планом припреме Оружаних снага Русије за 2022. годину, у јануару и фебруару се у свим зонама надлежности флота изводи серија морнаричких вежби. Главни циљ вежби је рад морнаричких и Ваздушно-космичких снага на заштити руских националних интереса на светском океану, као и супротстављање војним претњама Русије са поморских и океанских праваца.
Тенк Т-80 на војним вежбама у Московској области - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2022
РУСИЈА
Тихоокеанска флота Русије снажнија за 30 „летећих тенкова“/видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала