https://sputnikportal.rs/20220202/1133780459.html
Како од сендвича направити здраву храну
Како од сендвича направити здраву храну
Sputnik Србија
Иако се сендвичи често сматрају нездравом храном, они могу бити део здраве и уравнотежене исхране. Важно је направити одређене измене, објашњава нутрициониста... 02.02.2022, Sputnik Србија
2022-02-02T07:32+0100
2022-02-02T07:32+0100
2022-02-02T07:36+0100
друштво
здрава храна
руски доктори
стил живота
друштво
магазин
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/110424/69/1104246964_0:223:4272:2626_1920x0_80_0_0_6088155c79e96f192676c11377fba7a3.jpg
Пре свега, не треба користити бели хлеб за припрему сендвича, саветује лекарка.Поента је у томе да обичном сендвичу недостају влакна. Дијанова је истакла да можете да бирате протеине које волите — кобасицу, сир, шунку — али је важно да не заборавите да додате поврће. Ово повећава садржај влакана у сендвичу. „Важно је додати салату од поврћа или само пар краставаца или парадајза“, наглашава нутрициониста. Поред тога, важно је одржавати одређену пропорцију између састојака.Ужина треба да садржи дупло више поврћа од хлеба са месом, кобасицом или сиром и тада ће бити корисна, закључила је она.
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/110424/69/1104246964_238:0:4035:2848_1920x0_80_0_0_466250dcb41ac82ba24a99fae80b1125.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
здрава храна, руски доктори, стил живота, друштво, магазин
здрава храна, руски доктори, стил живота, друштво, магазин
Како од сендвича направити здраву храну
07:32 02.02.2022 (Освежено: 07:36 02.02.2022) Иако се сендвичи често сматрају нездравом храном, они могу бити део здраве и уравнотежене исхране. Важно је направити одређене измене, објашњава нутрициониста Нурија Дијанова. Она објашњава које промене се могу направити да би они постали здрава храна.
Пре свега, не треба користити бели хлеб за припрему сендвича, саветује лекарка.
„Требало би да то буде тамни хлеб. Ово је неопходно. Без рафинисаних угљених хидрата у виду белог хлеба. Можете направити сендвич са било којим хлебом од целих житарица или са црним хлебом“, рекла је нутрициониста.
Поента је у томе да обичном сендвичу недостају влакна. Дијанова је истакла да можете да бирате протеине које волите — кобасицу, сир, шунку — али је важно да не заборавите да додате поврће. Ово повећава садржај влакана у сендвичу.
„Важно је додати салату од поврћа или само пар краставаца или парадајза“, наглашава нутрициониста. Поред тога, важно је одржавати одређену пропорцију између састојака.
„Најважније што свако мора да разуме јесте да да би сендвич био заиста здрав, на сваких 100 грама сендвича мора да се дода око 100 грама поврћа или воћа, или боље 200 грама“, додала је лекарка.
Ужина треба да садржи дупло више поврћа од хлеба са месом, кобасицом или сиром и тада ће бити корисна, закључила је она.