00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
16:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Змајева жена“ - прича о Јелени Гатилузио, супрузи деспота Стефана Лазаревића
16:00
30 мин
ВЕСТИ (реприза)
Какав одговор има Москва на уцене Пентагона?
16:30
30 мин
СВЕТ СА СПУТЊИКОМ
Одбројавање пред најважније изборе на свету – шта ће бити дан после
17:00
60 мин
ДОК АНЂЕЛИ СПАВАЈУ
Слободан Бркић - очи које на оба света гледају
20:00
60 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери
 - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Како од сендвича направити здраву храну

© Fotolia / Olga NayashkovaСендвич
Сендвич - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
Пратите нас
Иако се сендвичи често сматрају нездравом храном, они могу бити део здраве и уравнотежене исхране. Важно је направити одређене измене, објашњава нутрициониста Нурија Дијанова. Она објашњава које промене се могу направити да би они постали здрава храна.
Пре свега, не треба користити бели хлеб за припрему сендвича, саветује лекарка.

„Требало би да то буде тамни хлеб. Ово је неопходно. Без рафинисаних угљених хидрата у виду белог хлеба. Можете направити сендвич са било којим хлебом од целих житарица или са црним хлебом“, рекла је нутрициониста.

Поента је у томе да обичном сендвичу недостају влакна. Дијанова је истакла да можете да бирате протеине које волите — кобасицу, сир, шунку — али је важно да не заборавите да додате поврће. Ово повећава садржај влакана у сендвичу.
„Важно је додати салату од поврћа или само пар краставаца или парадајза“, наглашава нутрициониста. Поред тога, важно је одржавати одређену пропорцију између састојака.

„Најважније што свако мора да разуме јесте да да би сендвич био заиста здрав, на сваких 100 грама сендвича мора да се дода око 100 грама поврћа или воћа, или боље 200 грама“, додала је лекарка.

Ужина треба да садржи дупло више поврћа од хлеба са месом, кобасицом или сиром и тада ће бити корисна, закључила је она.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала