00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
20:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
20:30
30 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
21:00
30 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
07:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
Без сарадње Срба и Руса нема остварења словенског сна
16:00
30 мин
ВЕСТИ (реприза)
Колико су опасне ракете које је украјинска војска користила у нападима унутар Русије?
16:30
30 мин
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
Хоће ли бити Трећег светског рата
17:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Дуалност Милене Павловић Барили“
17:30
30 мин
МИЉАНОВ КОРНЕР
Реалност је да се Партизан и Звезда боре за место у плеј-ину
20:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Розанов“
20:30
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери
 - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Како од сендвича направити здраву храну

© Fotolia / Olga NayashkovaСендвич
Сендвич - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
Пратите нас
Иако се сендвичи често сматрају нездравом храном, они могу бити део здраве и уравнотежене исхране. Важно је направити одређене измене, објашњава нутрициониста Нурија Дијанова. Она објашњава које промене се могу направити да би они постали здрава храна.
Пре свега, не треба користити бели хлеб за припрему сендвича, саветује лекарка.

„Требало би да то буде тамни хлеб. Ово је неопходно. Без рафинисаних угљених хидрата у виду белог хлеба. Можете направити сендвич са било којим хлебом од целих житарица или са црним хлебом“, рекла је нутрициониста.

Поента је у томе да обичном сендвичу недостају влакна. Дијанова је истакла да можете да бирате протеине које волите — кобасицу, сир, шунку — али је важно да не заборавите да додате поврће. Ово повећава садржај влакана у сендвичу.
„Важно је додати салату од поврћа или само пар краставаца или парадајза“, наглашава нутрициониста. Поред тога, важно је одржавати одређену пропорцију између састојака.

„Најважније што свако мора да разуме јесте да да би сендвич био заиста здрав, на сваких 100 грама сендвича мора да се дода око 100 грама поврћа или воћа, или боље 200 грама“, додала је лекарка.

Ужина треба да садржи дупло више поврћа од хлеба са месом, кобасицом или сиром и тада ће бити корисна, закључила је она.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала