- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Америчка војска отпушта припаднике који нису примили вакцину против короне

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаАмерички војници
Амерички војници - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
Пратите нас
Америчка војска почеће одмах да отпушта припаднике који нису вакцинисани и одбијају вакцинацију против вируса корона, саопштила је америчка војска.
На основу директиве коју је издала Кристина Вормут, државна секретарка САД за питања војске, командантима јединица је наложено да започну „поступак принудног административног раздвајања“ када су у питању војници који нису вакцинисани, а немају одобрено изузеће, наводи се у саопштењу америчке војске. Наредба се односи на редовне припаднике армије, резервисте и кадете у војним школама.
„Спремност војске заснива се на војницима који су спремни да вежбају, учествују, боре се и побеђују у нашим националним ратовима. Невакцинисани војници представљају ризик за јединице и угрожавају спремност“, навела је Вормутова.
Министар одбране САД Лојд Остин у августу прошле године наредио је вакцинацију свих припадника оружаних снага. У копненој војсци још нико није отпуштен јер није вакцинисан, док је америчка морнарица објавила у децембру да ће почети отпуштање невакцинисаних, а америчко ваздухопловство то је већ почело да ради у истом месецу, преносе амерички медији.
Припадници „браон беретки“ (СФАБ) - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2022
СВЕТ
Суд блокирао мере Пентагона за невакцинисане војнике
Америчика Национална гарда - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2021
СВЕТ
Побуна у америчкој Националној гарди: Генерал против обавезне вакцинације војника
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала