- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Цвијановић: Сарајево блокира стратешке пројекте Републике Српске и Србије

© Фото : BORISLAV ZDRINJAПредседница Републике Српске Жељка Цвијановић
Председница Републике Српске Жељка Цвијановић - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
Пратите нас
Председница Републике Српске Жељка Цвијановић позвала је "политичко Сарајево" да престане са "деструктивним активностима" према Републици Српској, истичући да је "посебно проблематично" његово настојање да блокира стратешке пројекте које заједно реализују Србија и РС, попут изградње ХЕ "Бук Бијела" и аеродрома у Требињу.
"Најмање што очекујемо од политичког Сарајева јесте да престане с деструктивним активностима према Републици Српској. То би било добро за нови почетак", рекла је председница РС у интервјуу за данашњу "Политику".
Она је истакла да је Република Српска "увек имала конструктиван однос према свим пројектима који воде напретку, било да је реч о Федерацији БиХ или о земљама окружења, и никада нам не би пало на памет да било шта блокирамо".
Цвијановић је оценила да су за "за економски напредак потребни и политичка стабилност и далеко више међусобног уважавања".
"Међутим, чини се да већ одавно политичко Сарајево емитује малигни утицај који се лоше одражава како на ситуацију у БиХ, тако и на односе према суседним земљама", рекла је председница РС.
Балкан - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала