- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Десет најјезивијих места у Русији која леде крв у жилама /фото/

Гробље
Гробље - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
Пратите нас
Многи скептици који не верују у мистику и сматрају да за све постоји научно објашњење вероватно ће посумњати у поузданост ових информација. У сваком случају, бесмислено је порицати чињеницу да у природи постоји низ необјашњивих појава. Приче које прате мистериозне нестанке и смртне случајеве на појединим местима у Русији леде крв у жилама.

Наводимо листу најстрашнијих места у Русији, на чији помен многе подилази језа.

Ђавоље гробље, Краснојарски крај

У последњих 30 година на том подручју је страдало или нестало 75 људи. На територији Краснојарског краја на врху брда налази се шума са пољаном у самом центру. Према појединим причама настала је 1908. године. Претпоставља се да је ово место директно повезано са падом метеорита (Тунгунска експлозија). За свако живо биће је погубно када дође на територију Ђавољег гробља. У послератном периоду сви становници околних места су исељени. Староседеоци причају да је огроман број људи и животиња страдао на тој пољани, или у непосредној близини.

CC BY-SA 3.0 / Byjibba / Кежемски рејон где се налази Ђавоље гробље
Десет најјезивијих места у Русији која леде крв у жилама /фото/ - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
Кежемски рејон где се налази Ђавоље гробље

Планина мртвих, Свердловска област

Група младих ентузијаста на челу са Игорем Дјатловом 1959. године кренула је у експедицију на Планину мртвих. На путу према врху млади истраживачи су једне ноћи били сведоци непознатог догађаја, који их је истерао на снег усред ноћи практично без одеће. Нису пронађени никакви трагови присуства других људи, као ни знаци борбе или природне непогоде. Сви су имали велике повреде на телу, код неких је био ишчупан језик. Кожа им је била наранџасте или љубичасте боје, што је неприродно за мртваце. Међутим, група Дјатлова није једина која је страдала на падинама планине. Неколико експедиција се никада није вратило са путовања. Иако научници нису открили никакве ненормалне појаве на планини, сви је избегавају у широком кругу.

© Фото : Public domainШатор групе Дјатлова
Десет најјезивијих места у Русији која леде крв у жилама /фото/ - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
Шатор групе Дјатлова

Ђавоља јазбина, Волгоградска област

Према сведочанствима, на овом месту букне пожар из чиста мира. На том месту је 1990. године откривено тело локалног пастира Јурија Мамајева и комбајнера Ивана Цуканова. Иако научници нису пронашли ништа чудно, место није препоручљиво за посећивање.

Језеро Лабинкир, Јакутија

На истоку Јакутије у Ојмјаконском рејону налази се језеро Лабинкир. Према предању, у језеру живи животиња невероватних размера. Према причама локалних становника, то створење прождире велике животиње и људе. До сада је на језеру нестало више од десет особа. Локалитет је неприступачан што не иде на руку истраживачима. Због своје тајанствености место је уврштено на листу најстрашнијих.

CC0 / Andrei Vladimirovich Soloviev / Поглед на језеро Лабинкир, Јакутија
Десет најјезивијих места у Русији која леде крв у жилама /фото/ - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
Поглед на језеро Лабинкир, Јакутија

Долина смрти

Постоји неколико долина, које носе назив „Долина смрти“. Једна од њих се налази на Валдају, у Новгородској области. Према локалним легендама, у долини се налази мистериозни пањ, поред кога су нестајали људи и животиње. У ствари, пањ нико никада није видео.

Још једна „Долина смрти“ налази се на Камчатки, недалеко од Долине гејзира. Тамо је страдао огроман број животиња, а неки тврди да су на том подручју умирали и људи. Научници сматрају да се животиње трују гасовима, али нису открили одакле настају. Не препоручује се људима да ноће на том подручју или његовој близини.

Ђавоља врата

На аутопуту „Колима“ између Јакутска и Магадана постоји део пута који пролази између две стене. Баш на том делу пута догодио се велики број аутомобилских несрећа, а доста људи је изгубило животе.

© Sputnik / Vladimir Perventsev / Уђи у базу фотографијаАутопут „Колима", деоница пута на којој је страдало много људи
Десет најјезивијих места у Русији која леде крв у жилама /фото/ - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
Аутопут „Колима", деоница пута на којој је страдало много људи

Синеусова гробница, Волгоградска област

Према легендама, недалеко од Белозерска налази се гробница где је сахрањен варјашки цар Синуес, Рјуриков брат. У време Совјетског Савеза горњи део гробнице сравњен је, а испод земље је направљено велико складиште за кромпир. Међутим, сав кромпир, као и трупци којима је складиште било обложено – иструлили су, а на том месту формирала се јама. Локални становници су извлачили лешеве из јаме, у коју, према легенди, огорчени Синеус увлачи људе.

© Фото : KosmopoiskСинеусова гробница у Вологодској области
Десет најјезивијих места у Русији која леде крв у жилама /фото/ - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
Синеусова гробница у Вологодској области

Рт Рити

У близини рта Рити на Бајкалу забележено је много необичних појава – компаси и навигатори на том месту просто „полуде“, понекад долази до повећања радијације, због чега у близини рта нема насељених места. Научници нису успели да утврде природу тих аномалија.

CC BY 3.0 / Rybaka / Cape RytyРт Миси на језеру Бајкал
Десет најјезивијих места у Русији која леде крв у жилама /фото/ - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
Рт Миси на језеру Бајкал

Ђавоља јаруга, Псковска област

Према легендама, тамо је нестало неколико људи пре рата, а пар случајева је регистровано и након 1974. године. Појединци су приповедали невероватна искуства. Међутим, научници повезују нестанак људи са непроходним тереном, па саветују авантуристима да не иду без опреме и водича који познају терен.

Мјасној бор

И Новгородска област може се „похвалити“ „Долином смрти“. У једној шуми налази се мочвара, која је током Другог светског рата однела животе многих војника, које је мочвара заувек прогутала. Није познат тачан број утопљеника, али кажу да је реч о десетинама хиљада људи. Страшна историја тог места изазива у људима страх.

© Sputnik / Konstantin Chalabov / Уђи у базу фотографијаУчесник експедиције у селу Мјасној Бор у Новгородској области. На том месту је страдала армија генерала Власова.
Десет најјезивијих места у Русији која леде крв у жилама /фото/ - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
Учесник експедиције у селу Мјасној Бор у Новгородској области. На том месту је страдала армија генерала Власова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала