- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Државном секретару црногорског МУП-а забрањен улазак у Русију

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаМИП Русија
МИП Русија - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
Пратите нас
Русија је забранила улазак државном секретару Министарства унутрашњих послова Црне Горе Зорану Миљанићу јер је та земља пружила азил бизнисмену Телману Исмаилову, за којим је расписана међународна потерница, саопштило је Министарство спољних послова Русије.
„МИП Русије је 2. фебруара упутио ноту амбасади Црне Горе у Руској Федерацији о забрани уласка у Русију државном секретару црногорског МУП-а Зорану Миљанићу“, наводи се у саопштењу.
Министарство је прецизирало да је та мера „одговор на непријатељски потез који су у октобру 2021. године предузеле црногорске власти када су пружиле политички азил руском држављанину Исмаилову, који је на међународној потерници Интерпола због почињених тешких кривичних дела на територији Руске Федерације“.
С тим у вези, црногорска амбасада у Москви саопштила је да је примила ноту руске стране и да је о томе известила надлежне органе у Црној Гори, као и да за сада није стигао званични одговор из Подгорице.
Генерално тужилаштво Русије упутило је у новембру 2021. године захтев Министарству унутрашњих послова и Министарству правде Црне Горе да пониште одлуку о пружању политичког азила Исмаилову који је у Русији оптужен за организовање убистава.
Подсетимо, Исмаилов је ухапшен почетком октобра по потерници Русије због сумње да је организовао убиство двојице предузетника у Русији. Како је писао портал „Crime Russia“, Исмаилов је након бекства из Русија намерно изабрао Црну Гору, која га је тада „штитила од изручења руским властима”.
О руском утицају на Црну Гору у ауторској емисији „Мој поглед на Русију“ говорила је Љубинка Милинчић:
Телман Исмаилов - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2021
РУСИЈА
Русија се не слаже са одлуком Црне Горе да одобри политички азил бизнисмену са потернице
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала