- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија ће одговорити на забрану емитовања РТ у Немачкој

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаМИП Русија
МИП Русија - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
Пратите нас
Одлука немачког медијског регулатора да забрани емитовање РТ ДЕ приморава Русију да предузме реципрочне мере према акредитованих немачких медија, саопштило је Министарство иностраних послова Русија.
„Пресуда немачког медијског регулатора је недвосмислен сигнал да је руска забринутост демонстративно игнорисана“, наводи се у саопштењу.
„Овај корак нам не даје други избор већ да почнемо са реализацијом узвратних мера против немачких медија, акредитованих у Русији, као и интернет-посредника који су произвољно и неоправдано избрисали налоге канала са својих платформи“, додаје се у тексту.
Немачки медијски регулатор је забранио емитовање РТ без обзира што је телевизија радила на основу лиценце коју је издала Србија и у пуном складу са Европском конвенцијом о прекограничној телевизијском емитовању, подсетили су у МИП-у.
„Немачкој страни је више пута указивано да је недопустиво вршити политички притисак на руског медијског оператера, истицана неизбежност узвратних мера у случају да Берлин одустане од потраге за конструктивним решењем проблема са РТ ДЕ који су сами створили“, објављено је на сајту руског спољнополитичког ресора.
Раније је немачки медијски регулатор забранио емитовање телевизије РТ ДЕ у тој земљи.
Телевизија РТ ДЕ на немачком креће са емитовањем - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
РУСИЈА
Забрањено емитовање РТ у Немачкој
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала