- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Тенкови, артиљерија, ПРО: Први кадрови руско-белоруских заједничких вежби /видео/

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаРуско-белоруске војне вежбе, колона тенкова Т-72Б3
Руско-белоруске војне вежбе, колона тенкова Т-72Б3  - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
Пратите нас
Руске и белоруске војне јединице извеле су прве заједничке маневре на неколико полигона у оквиру провере снага за реаговање Савезне државе, саопштило је Министарство одбране Русије.

Током вежби изведени су различити начини вођења борбених дејстава, укључујући и припрему за одбрану и борбу против незаконитих формација, прецизирао је војни ресор.

Према подацима Министарства, у маневрима су учествовале моторизоване јединице, тенкови, борбена возила пешадије, артиљеријске јединице и јединице противтенковских ракетних система.
Прве јединице Оружаних снага Русије су, према саопштењу руског Министарства одбране, стигле у Белорусију 19. јануара са техником и наоружањем ради учешћа на заједничким војним вежбама „Савезничка одлучност 2022“.
Провера снага Савезне државе одвија се у две етапе. У првој етапи (до 9. фебруара) биће прераспоређене и створене групе трупа на територији Белорусије. У другој етапи (од 10. до 20. фебруара) одржаће се заједничке вежбе „Савезничка одлучност 2022“, у оквиру којих ће бити одрађено сузбијање и одбијање спољне агресије, као и супротстављање тероризму и заштити интереса Савезне државе.
Раније је белоруски председник Александар Лукашенко изјавио да ће заједничке руско-белоруске војне вежбе бити одржане у фебруару.
Руска војска  - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2022
РУСИЈА
Раме уз раме на војним вежбама: Нови ешалон руских снага стигао у Белорусију /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала