- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Црна Гора ублажила мере: Укинуте ковид потврде за тржне центре, публика се враћа на спортске трибине

© AP Photo / Peter HamlinНошење две маске, платнене и хируршке
Ношење две маске, платнене и хируршке - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2022
Пратите нас
Укидањем ковид потврда за тржне центре и враћањем публике на спортским трибинама, Црна Гора је данас ублажила епидемиолошке мере против спречавања ширења корона вируса.
О ублажавању епидемиолошких мера у складу са актуелном ситуацијом говорио је на конференцији за новинаре директор Института за јавно здравље Игор Галић и саопштио да ће најновија одлука важити до 18. марта.
Галић је рекако да је последњих седмица забележен пад броја новозаражених за око 50 одсто.
“Без обзира на овај податак дневни ниво оболевања је и даље висок тако да опуштања не треба да буде”, казао је Галић.
Према његовим речима, подаци последњих седам данан говоре да се по броју новооболелих на милион становника Црна Гора налази иза већине развијених земаља Европе као што су Данска, Француска, Белгија, Немачка, Хрватска.
Навео је и да је после 21. децембра од када је омикрон сој корона вируса доминантан у Црној Гори, број пријављених смртних случајева је 0,3 одсто у односу на укупног броја новоболелих што је 4 до 6 пута мање него када је доминантна била делта.
Директорка Клиничког центра Љиљана Радуловић казала је да се у црногорским болницама од корона вируса лечи 257 пацијената.
Упркос генералном паду броја заражених, број животно угрожених у Клиничком центру Црне Горе је у порасту за око 15 одсто у односу на период од пре три седмице, рекла је она и додала да је 10. јануара у КЦЦГ животно угрожено било 36 пацијената, од којих су невакцинисани чинили око 90 одсто, пренели су подгорички медији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала