- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Када ни најбоље није довољно – Москва је видела тужан крај спектакла /видео/

© AFP 2023 / INA FASSBENDERВасилије Мицић, српски кошаркаш
Василије Мицић, српски кошаркаш - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2022
Пратите нас
Спектакуларну утакмицу одиграли су ЦСКА и актуелни шампион Евролиге Ефес, у којој је турски представник славио после продужетка 99:97 (86:86). Василије Мицић је у последњој секунди регуларног тока обезбедио свом тиму додатних пет минута, у којима је руски див после драме бачен на колена.
ЦСКА и Ефес ушли су у дерби 24. кола Евролиге без првих тренера Димитриса Итудиса и Ергина Атамана због болести.
Ефес је боље отворио сусрет и добио је прву четвртину резултатом 23:16. Како је меч у Москви одмицао тако је расла предност Турака која је средином треће деонице достигла великих, али не и недостижних 15 поена.
Уследила је серија „армејаца“ 18-0 и трећу четвртину су добили двоциреном разликом 23:13.
Закорачио је тим Василија Мицића у одлучујућу деоницу са минус седам, али се није предавао. Управо је Србин тројком најавио преокрет, да би уследили поени Данстона и тројка Ларкина за предност Ефеса 65:64.
Осам везаних поена гостију на старту последњег квартала обезбедило је спектакл, резултатску клацкалицу и драму до последње секунде. ЦСКА је преко расположеног Данијела Хекета (31 поен) уз тројку и фаул, отишао на плус два – 86:84 и све је указивало на то да ће Руси славити у драми.
Тим из Москве одлучио је да брани последњи напад, а одговорност је с друге стране преузео Василије Мицић. Од почетка до краја напада лопта је била у рукама маестралног српског плејмејкера који је стуштио ка кошу и лако претрчао репрезентативог саиграча Милутинова, а затим успео да положи лопту у обруч за продужетак.
Ефес је на отварању продужетка нанизао шест поена и у последњи минут је ушао са четири поена вишка, али је Маријус Григонис погодио тројку.
Ефес је био неуспешан у следећем нападу и ЦСКА је имао јединствену прилику да у последњих десет секунди реши питање победника.
Швед је имао чисту позицију из угла, али није био прецизан. Иако је Хекет пружио вансеријску партију крунисану 31 поеном, за играча спектакуларног меча у Москви изабран је Шејн Ларкин који је флертовао са дабл–дабл учинком.
Сусрет је завршио са 26 поена и девет асистенција. Мицић је имао 16 поена и шест асистенција, двоцифрен је био и Брајант Данстон са 12 поена.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2022
СПОРТ
Денвер је у битку морао без „краља Николе“ – и пораз је био неминован
Кошаркаши Партизана - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
СПОРТ
Партизан пао у паклу Бадалоне!
Кошаркаши Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2022
СПОРТ
Звезда јурила, али – „Манекени“ носе победу из Београда
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала