- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Директор СЗО за Европу: Пандемија корона вируса највероватније улази у завршницу

CC0 / / Циљ је, да се пронађе лек који ће стопирати ковид 19 да се служи нашим протеинима

Циљ је, да се пронађе лек који ће стопирати ковид 19 да се служи нашим протеинима - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2022
Пратите нас
Директор Светске здравствене организације за Европу Ханс Kлуге изјавио је данас да континент тренутно највероватније улази у завршницу пандемије и да ће крива смртних случајева од ковида почети да стагнира.
Kлуге је изјавио да постоји „јединствена шанса“ за земље широм Европе да преузму контролу над трансмисијом ковида због три фактора: високог нивоа имунизације и прележане инфекције, тенденцију вируса да се мање шири када дође већа температура и због мање опасности омикрон соја, пренео је АП.
Kако зима полако јењава у већем делу Европе, Kлуге је рекао да предстојећи долазак пролећа „отвара могућност да мирнији период потраје“, додавши да ће људи бити отпорнији на потенцијално повећање у трансмисији.
Ако се појави нови сој, Kлуге је рекао да би здравствене власти у Европи требало да боље одбране нови талас, с обзиром на имунизацију, као и на наставак кампање за вакцинацију, заједно са осталим интервенцијама здравствених установа.
„Ово, међутим, захтева драстично и бескомпромисно повећање у вакцинацији и дељење вакцина широм Европе и даље“, нагласио је Kлуге.
Он је оценио да је прошле недеље у европском региону забележено 12 милиона нових случајева короне, што је највећи пораст од почетка пандемије и да га је изазвао омикрон.
Лого Светске здравствене организације (СЗО) - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2022
СВЕТ
СЗО: Поступно ублажавати епидемиолошке мере
Ношење две маске, платнене и хируршке - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2022
РЕГИОН
Црна Гора ублажила мере: Укинуте ковид потврде за тржне центре, публика се враћа на спортске трибине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала