- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Филм о последњем концерту „Битлса“ 12. фебруара премијерно у Београду

© Уступио Мегаком филмКадар из документарца Питера Џексона "Beatles - Get Back"
Кадар из документарца Питера Џексона Beatles - Get Back - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2022
Пратите нас
Музички документарац „Beatles – Get Back“ у режији Питера Џексона, о последњем концерту британског бенда, биће премијерно приказан 12. фебруара у биоскопу „Синеплекс Галерија Београд“, саопштио је Мегаком филм.
Чувени последњи концерт "Битлса" на крову њихове продуцентске куће - зграде Епл Корпс, одржан је 30. јануара 1969. године у Лондону.
Концерт је приказан кроз једночасновни документарни филм који ће, симболично, готово на годишњицу, бити специјално приказан у Београду.
„Веома сам узбуђен што ће прави фанови Битлса на огромном платну моћи да виде њихов последњи концерт, они то заслужују“, изјавио је редитељ документарца Питер Џексон.
Премијера серијала Get back редитеља Питера Џексона - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2021
Још нисмо завршили са Битлсима, поручује троструки оскаровац поводом тв серије о чувеној групи
Пројекат је оригинално био замишљен као мини серија од три епизоде, а онда је прилагођен за IMAX биоскопски формат.
Документарни филм „Beatles – Get Back“ приказује креативни процес Битлса док покушавају да напишу 14 нових песама у припреми за свој први концерт уживо после више од две године.
Филм је састављен од готово 60 сати невиђених снимака реализованих током 21 дана, које је режирао Мајкл Линдзи-Хог 1969. године, и од барем 150 сати снимљеног звука, од којих је већина била закључана у трезору више од пола века.
Троструки оскаровац Питер Џескон је публици познат као редитељ две култне трилогије – „Господар прстенова“ и „Хобит“, према романима Џ. Р. Р. Толкина.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала