- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Медији: Америка почела да пребацује војску у Европу

© AP Photo / Michael ProbstАмеричка војска у Немачкој
Америчка војска у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2022
Пратите нас
Амерички војно-транспортни авиони почели су да пребацују додатне снаге у Европу, јавља америчка телевизија „Си-Би-Ес“.

Како је саопштено, авиони Ц-17 „Глобмастер“ са око 2.000 америчких војника полетели су са војне базе Форт Браг (Северна Каролина). Већина војника биће базирана у Пољској, а остали ће привремено бити распоређени у Немачкој.

Према речима сталног представника Русије при ЕУ Владимира Чижова, пребацивање америчке војске у Европу подстиче „усијане главе“ у Кијеву на насилно решавање ситуације око Донбаса.

„Стратешки гледано, пребацивање неколико хиљада америчких и других западних трупа у тај регион не мења равнотежу снага. Међутим, са политичког становишта то је провокативна акција која подстиче усијане главе у Кијеву, којих у главном граду Украјине има доста, да наставе са демонстрацијом силе и напорима да се, како они кажу, питање Донбаса реши силом“, рекао је Чижов у интервјуу за телевизију „Си-Ен-Ен“, истакавши да је Русија веома забринута због таквих поступака.

Такође је додао да и даље постоји могућност за конструктиван, продуктиван дијалог са САД и НАТО-ом о безбедности.
Чижов је додао да ће западне санкције којима прете Русији ако крене у „инвазију“ на Украјину наштетити обичним грађанима у свим деловима Европе, те да ће то бити једини резултат те „веома кратковиде логике“.
Јуче је портпарол Пентагона Џон Кирби најавио пребацивање додатних америчких снага у Европу. Портпарол Кремља Дмитриј Песков је рекао да Сједињене Америчке Државе тако настављају да повећавају тензије у Европи, што је доказ да Русија и ма разлога за бригу.
Амерички војници на вежбама у Литванији - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Амерички војници стижу близу Србије: Бајден шаље додатне снаге у Румунију, Пољску и Немачку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала