- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Забрана емитовања РТ у Немачкој - напад на слободу говора, данас узвратне мере

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаТелевизија РТ на немачком језику
Телевизија РТ на немачком језику - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2022
Пратите нас
Забрана емитовања РТ ДЕ у Немачкој није ништа друго до напад на слободу говора, оценио је портпарол Кремља Дмитриј Песков. Москва ће данас објавити узвратне мере, најавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Можемо само да жалимо због тога. Ситуација је очигледна: међународном медију забрањено је емитовање програма у Немачкој“, рекао је Песков на редовном брифингу за новинаре.

Подсетимо, раније је комисија за регистрацију и надзор немачког медијског регулатора МАББ забранила емитовање телевизије РТ ДЕ у земљи због недостатка дозволе.
Поред сателитског емитовања, регулатор је такође затражио да се прекине емитовање програма на порталу, путем мобилних апликација и смарт ТВ апликација РТ њуз.
Истовремено, немачка страна сматра да телевизија не може да тражи издавање других дозвола које су на снази у ЕУ.
С тим у вези, главна уредница новинске агенције „Спутњик“, медијске групе „Русија севодња“ и телевизије „РТ“ Маргарита Симоњан изјавила је да телевизија РТ ДЕ неће престати са емитовањем, упркос забрани немачког медијског регулатора „МАББ“.
„Компанија ('РТ ДЕ Продакшнс') прави неколико програма за телевизију РТ ДЕ која емитује програм из Москве и која има сва права за емитовање у Немачкој и 32 друге европске земље. То је потпуна бесмислица. Нећемо престати са емитовањем. То је као кад би 'Роскомнадзор' (Служба за надзор у области комуникација, медија и информационих технологија Русије) забранио 'Дојче веле' емитовање на њиховом сајту. Узгред речено, вреди пробати“, написала је Симоњанова на Телеграму.
МИП Русија - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
РУСИЈА
Русија ће одговорити на забрану емитовања РТ у Немачкој
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала