- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Амерички носач авиона у Јадранском мору, Британци се враћају у БиХ – шта се спрема | Од четвртка...

© Flickr / Defence ImagesБритански војници
Британски војници - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2022
Пратите нас
Догађаје који су обележили протеклих седам дана у емисији „Од четвртка до четвртка“ коментарише политиколог проф. др Ненад Кецмановић.
У јеку политичке кризе у Украјини Бајден је одобрио слање америчких војника у Европу и послао носач авиона Хари С. Труман у Јадранско море. Бритаци најављују враћање својих војника у БиХ за коју тројица чланова последњег Председништва СФРЈ спремају Апел за спас. Здравко Кривокапић је сам признао да њему у овој Влади - спаса нема.
Политиколога проф. др Кецмановића питамо зашто Бајден не распореди америчке војнике у Украјину већ их шаље у околне земље? Међу европским чланицама НАТО не постоји сагласност око дејства у Украјини - да ли су Американци остали усамљени? Коме одговара да се то подручје запали? Са којим правом Велика Британија жели да врати своје војнике у БиХ? Зашто се амерички носач авиона Хари С. Труман налази у Јадранском мору? Какви су домети Апела за спас Босне и Херцеговине у којем се истиче да је грађанска држава једино решење за БиХ? БиХ чекају избори на јесен, има ли шансе да се промени изборни Закон? Који су циљеви посете Ескобара и Лајчака самопроглашеном Косову и Београду? Ко жели овако нестабилну Црну Гору? Како тумачи саопштење четири владике СПЦ на тлу Црне Горе у којем су навели да не виде решење постојећих друштвених проблема у повратку бивше власти, па ни кроз подршку некој мањинској влади?
Емисија „Од четвртка до четвртка“ анализира најактуелније теме које су обележиле претходних седам дана. Води је Наташа Милосављевић.
Гости су политиколози, социолози, војни стручњаци, дипломате, новинари, добри познаваоци актуелних политичких прилика. Емитује се сваког четвртка од 21.00.
Амерички носач авиона у Јадранском мору, Британци се враћају у БиХ–шта се спрема? | Од четвртка до четвртка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала