- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Први пут у историји Олимпијских игара: За победнике поклон чија израда траје 50 хиљада сати /видео/

© Sputnik / Анна Раткогло / Уђи у базу фотографијаЗимске олимпијске игре у Пекингу 2022
Зимске олимпијске игре у Пекингу 2022 - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2022
Пратите нас
Кина је одлучила да одустане од природног цвећа приликом уручења награда победницима Олимпијских игара. Уместо тога, њима ће бити уручени букети везеног цвећа ручне израде, јавља агенција „Синхуа“.
У ту сврху биће искоришћен 1.251 букет и укупно 16.731 цвет, а сваки цвет ће бити ручно израђен такозваног „шангајском“ техником плетења.

Према прелиминарним проценама, за израду таквих букета биће потребно отприлике 50 хиљада сати.

Агенција наводи да ће у сваком букету бити седам врста цвећа: ружа – симбол пријатељства, кинеска ружа – симбол отпорности, ђурђевак – симбол среће, хортензија – симбол јединства, ловор – симбол победе, мирисни османтус – симбол жетве, као и маслина која симболизује мир. Посебна пажња биће посвећена томе да ручно израђени букети буду што сличнији један другом.
Како се наводи, Пекинг се обавезао да ће Олимпијске игре бити одржане са нултим емисијама угљеника и предузео је одговарајуће мере у свим фазама припрема игара и током током њих.
Зимске олимпијске игре у Пекингу почињу 4. фебруара свечаном церемонијом која ће се одржати на чувеном стадиону „Птичје гнездо“ који је коришћен и за церемонију отварања Летњих олимпијских игара 2008. године. Такмичења ће се одржавати до 20. фебруара.
Панда у московском зоолошком врту - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2022
РУСИЈА
Московске панде предвиделе победнике на зимској Олимпијади
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала