- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Тактика „тенковске вртешке“: Руске и белоруске јединице на заједничким вежбама /видео/

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаРуско-белоруске војне вежбе, колона тенкова Т-72Б3
Руско-белоруске војне вежбе, колона тенкова Т-72Б3  - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2022
Пратите нас
Руске и белоруске војне јединице вежбале су гађање, артиљеријске и ваздушне нападе и тактику „тенковске вртешке“ у оквиру провере снага за реаговање Савезне државе.
Маневри се одржавају на полигону Брестски.
Група јуришних хеликоптера Ми-24 Оружаних снага Белорусије извела је напад на објекте условног противника не улазећи у зону деловања његовог ПВО система.
Истовремено су тенкисти јединица Источног војног округа Оружаних снага Русије применили тактику „тенковске вртешке“. Ова техника омогућава да се гађање изводи неограничено. Оклопна возила се непрекидно крећу у круг – један тенк гађа, други одлази на зачеље и пуни се, а трећи се припрема да изађе на положај.
Беспилотне летелице су пре ваздушног напада истражиле терен. Авиони Јак-130 и Су-25 су гађали технику и војску условног противника ненавођеним ваздушним ракетама.
Артиљеријске јединице обе државе гађале су контролне пунктове, минобацачке положаје и снаге условног противника.
На маневрима је учествовала дивизија модернизованих самоходних хаубица калибра 152 милиметара 2С3М „Акација“, дивизија самоходног артиљеријско-минобацачког оружја калибра 120 милиметара 2С9 „Нона-С“, два ракетна лансера БМ-21 „Град“, минобацачки систем 2С12 „Сани“ и минобацачки систем 2Б23 „Нона-М1“.
Вежбе су надгледали министар одбране Русије Сергеј Шојгу и министар одбране Белорусије Виктор Хрењин.
Подсетимо, у току је провера снага Савезне државе. Она се одвија у две етапе. У првој етапи (до 9. фебруара) биће прераспоређене и створене групе трупа на територији Белорусије. У другој етапи (од 10. до 20. фебруара) одржаће се заједничке вежбе „Савезничка одлучност 2022“, у оквиру којих ће бити одрађено сузбијање и одбијање спољне агресије, као и супротстављање тероризму и заштити интереса Савезне државе.
Ракетни систем Искандер М - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2022
СВЕТ
НАТО: Највећа концентрација руских снага у Белорусији од Хладног рата, стигли и "Искандери"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала