- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Заједничким снагама на „противника“: Маневри руске и белоруске војске код Бреста /видео/

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаПровера снага за реаговање Савезне Државе Русије и Белорусије
Провера снага за реаговање Савезне Државе Русије и Белорусије - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2022
Пратите нас
Авиони Јак-130 и Су-25 извели су ваздушне нападе гађајући технику и људство условног противника ненавођеним авионским ракетама на полигону „Брестски“ у Белорусији у оквиру провере снага за реаговање Савезне Државе Русије и Белорусије, преноси телевизија „Звезда“.
Како се наводи, здружене и ваздушно-десантне јединице увежбавале су борбено гађање уз употребу артиљерије, а нападе је увежбавала и јуришна авијација.
Пре напада изведено је ваздушно извиђање помоћу беспилотних летелица. Увежбавање задатака борбене обуке пратили су министри одбране Русије и Белорусије Сергеј Шојгу и Виктор Хрењин.
Јак-130 предвиђен је за уништавање ваздушних мета мале брзине, односно беспилотних летелица и хеликоптера.
Су-25 је подзвучни јуришни авион, предвиђен за директну подршку Копнене војске на бојном пољу дању и ноћу, као и за уништавање објеката са задатим координатама у било којим временским условима у свако доба дана.
Подсетимо, у току је провера снага за реаговање Савезне државе Русије и Белорусије. Она се одвија у две етапе. У првој етапи (до 9. фебруара) биће прераспоређене и створене групе трупа на територији Белорусије. У другој етапи (од 10. до 20. фебруара) одржаће се заједничке вежбе „Савезничка одлучност 2022“, у оквиру којих ће бити одрађено сузбијање и одбијање спољне агресије, као и супротстављање тероризму и заштити интереса Савезне државе.
Ракетни систем Искандер М - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2022
СВЕТ
НАТО: Највећа концентрација руских снага у Белорусији од Хладног рата, стигли и "Искандери"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала