- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Моја упозорио Ђоковића и поручио: Рафин успех га неће натерати да се вакцинише

© AFP 2023 / WILLIAM WESTКарлос Моја и Рафаел Надал
Карлос Моја и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2022
Пратите нас
Карлос Моја, тренер Рафаела Надала, сматра да је професионална каријера Новака Ђоковића у великој опасности, као и да се српски тенисер неће вакцинисати само зато што је његов пулен освојио 21. Гренд слем.
Надал је освајањем Аустралијан опена дошао до једног Слема више од Новака Ђоковића и Роџера Федерера, и по многима је сада најближи статусу највећег свих времена.
Ђоковић, због тога што је невакцинисан, није добио шансу да учествује на Аустралијан опену и Моја је изразио забринутост за његову каријеру.
Не мислим да ће Рафин 21. Гренд слем натерати Новака да се вакцинише. А, уколико се не вакцинише у озбиљној је опасности да не заигра ни на једном Слему, чиме би практично дигао руке од каријере и од онога за шта је напорно радио цео живот“, рекао је Моја у интервјуу за Марку.
Новак је више пута у каријери истицао да жели да буде тенисер са највише Гренд слемова, није био скроман, нити је требало да буде, али чињеница је да има много знакова питања када је реч о његовом наставку каријере.
„Ђоковић није антиваксер, али је одлучио да не прими вакцину и због тога му је каријеру у озбиљној опасности“, закључио је Моја.
Ђоковић у фебруару очекује АТП турнир у Дубаију, али већ у марту је питање да ли ће играти на америчкој турнеји, у Мајамију и Индијан Велсу.
После тога долази сезона шљаке, а затим и Ролан Гарос крајем маја.
Према најновијим информацијама Новак неће моћи на основу медицинског изузећа да игра у Паризу, пошто у Француској од 15. фебруара скраћују рок за добијање изузећа са шест на четири месеца од добијања позитивног теста на вирус корона.
Правда је стигла Немца који је дисквалификовао Ђоковића /видео/
Ђоковић појачава интензитет – спаринговао са најбољима на свету /фото/
Медведев одустао од Ротердама – шта то значи за Ђоковића?
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала