- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лука је остао на клупи, „Краљ“ је понижен, а Италијан је изгубио нерве: „Зашто причате о њима?“

© AP Photo / JOSE MIGUEL FERNANDEZЛука Јовић
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2022
Пратите нас
Предвиђали су шпански медији да ће Лука Јовић коначно добити прилику да буде стартер у екипи Реал Мадрида у дуелу са Атлетик Билбаом, у оквиру Купа Краља, а то не да се није догодило, већ је славни клуб из престонице доживео шокантну елиминацију од екипе из Баскије.
Лука Јовић је у шпанским медијима виђен као први и једини адут Реала за шпиц напада, с обзиром на то да је капитен, најбољи играч и стартни нападач Карим Бензема остао ван строја.
Међутим, тренер Карло Анчелоти није тако мислио – у напад је послао везног фудбалера Марка Асенсија и то му се обило о главу.
Реал је одиграо веома лошу утакмицу, а за све је кажњен у 89. минуту када је примио један једини гол – довољан за елиминацију.
Шпански медији су се утркивали у реакцијама на шокантан пораз, а у све је било укључено и Лукино име.
„Реал Мадрид је имао 263 милиона евра у нападачком таленту који је остао на клупи – то су Лука Јовић, Еден Азар и Гарет Бејл“, констатовано је.
Статус Јовића, како се наводи у извештајима, не би требало да буде изненађење – у сезони је скупио свега 432 минута на терену, али то не делује као довољно добар разлог да Анчелоти чак одбије да проба да пружи шансу репрезентативцу Србије.
Италијан о томе чак не жели ни да прича.
„Зашто причате о Бејлу, Јовићу и Азару? Зашто не причате о Себалосу или Карвахалу? Ни они нису играли, значи да су и они кажњени? То је моја одлука, али би ви више требало да причате о Себалосу него о осталима јер он ноје одиграо ни минут. Сви они су на истом нивоу“, истакао је Анчелоти.
Реал Мадрид је, наводно, у смирај зимског прелазног рока имао понуде за Јовића, али их је редом одбијао – чини се да на лето тако неће бити и да ће млади Србин коначно пронаћи средину за себе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала