- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Марко је паша, а Сале – газда /видео/

© AFP 2023 / LLUIS GENEСрпски кошаркаш Марко Гудурић
Српски кошаркаш Марко Гудурић - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2022
Пратите нас
Марко Гудурић игра у сјајној форми, што је потврдио на гостовању Фенербахчеа у Милану у утакмици на крају које је избио мањи инцидент у који се умешао и Александар Ђорђевић – прво да смири страсти, а затим је и он имао шта да каже.
Ђорђевић, Гудурић и комплетна екипа Фенербахчеа однела је велику победу из Милана (71:60) и направила је битан корак ка пласман у плеј-оф Евролиге.
Изабраници Салета Ђорђевића остварили су четврту победу у низу у елитном кошаркашком такмичењу, а међу најзаслужнијим за тријумф против „манекена“ поново је био Марко Гудурић.
Српски кошаркаш игра одлично у одсуству Нанда де Колоа и Јана Веселог, прихватио је улогу лидера и одлично му иде. Гудурић је одиграо изузетно смирено, сталожено, пре свега искусно и са 17 поена био је најефикаснији у победни екипе из Истанбула.
Навијачи су га назвали пашом, а њега су у завршници мало понеле емоције.
На два минута до краја погодио је кључну тројку, утишавао је публику стављајући прст на уста, а након истека 40. минута, у набоју емоција, нешто је рекао и клупи Милана.
Кајл Хајнс, кошаркаш Милана, одгурнуо је Гудурића јер му се није свидело шта је српски играч рекао и настала је пометња.
Ђорђевић је пришао да смири страсти, стао је у заштиту свог кошаркаша, а затим се и он изнервирао и показао ратнички карактер.
Шпански кошаркаш Серхио Родригес нешто је прстом гестикулирао, то се није свидело Ђорђевићу и оштро му је одговорио.
Сале је после утакмице изјавио да је рекао оно што је имао, коме је требало, на паркету и да му је мирна глава.
Почетком јануара био је утисак да ће европска сезона Фенера бити готова у наредним недељама, не само због односа победа и пораза, већ и због повреда Де Колоа и Веселог, али Ђорђевићева екипа показала је карактер, као и квалитет, и сада је поново у игри за плеј-оф.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Велике заслуге иду и Гудурићу који не игра само сјајно у Евролиги, већ и у турском шампионату носи гиганта из Истанбула.
Марко је у новогодишњем интервјуу говорио за Спутњик, а опширније прочитајте – Гудурић открива за Спутњик – шта жели Жељко, а шта жели Америка.
Гудурић бриљирао – Ђорђевић лакше дише након прекида лоше серије /видео/
Усред Турске – Србин послао Американца „по бурек“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала