- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак је без речи послао поруку коју разумеју и Аустралија и Америка /фото, видео/

© AFP 2023 / DAVID GRAYНовак Ђоковић и Коби Брајант
Новак Ђоковић и Коби Брајант - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2022
Пратите нас
Три најбоља на свету на једном месту – у Београду, али то није најважнија порука фотографије на којој су Новак Ђоковић, Мате Павић и Никола Мектић. Најбољи тенисер света је после депортације из Аустралије остао „закључан“ за изјаве, али је тренерка коју је носио током тренинга са најбољим дублом говорила све и то разумеју и Аустралија и Америка.
Аустралија се понела нечовечно према човеку кога је не тако давно прогласила својим амбасадором, а појавиле су се и информације да Ђоковићу сасвим извесно неће бити дозвољен улазак у Америку, као што је то учињено у Аустралији, уколико не буде добио вакцину против вируса корона.
Ђоковић је, да ли свесно или не, послао јасну поруку и Аустралији и Америци о томе ко је и шта је, подсетивши на моменте у којима су обе државе према њему имале благонаклон став.
Ђоковић се на тренингу са Мектићем и Павићем појавио у горњем делу тренерке који је носио 2020. године, у финалу Аустралијан опена који је и освојио.
Најбољи тенисер света је том приликом носио тренерку са иницијалима трагично преминуле легенде америчке и светске кошарке Кобија Брајанта, уз његове бројеве које је носио током каријере у НБА лиги – број 8 и број 24.
„Ово је подсећање да морамо да се држимо заједно, сада више него икада! Има много важнијих ствари у животу... Он је био мој ментор, мој пријатељ...“, рекао је тада Ђоковић, уз сузе.
Џон Мекинро и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2021
Новак се сетио Кобија: Брате, недостајеш
Саша Павловић и Коби Брајант - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2021
Саша Павловић за Спутњик – како изгледа наћи се очи у очи са „Мамбом“?
Брдо у које се закуцао хеликоптер у ком је био Коби Брајант - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2021
Званично: Пилот кривац за пад хеликоптера Кобија Брајанта
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала