- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Одлучено: Продужен фебруарски распуст

© Sputnik / Ивана АнтићШкола, ђаци, ученици
Школа, ђаци, ученици - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2022
Пратите нас
Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић донео је одлуку о измени Календара образовно-васпитног рада за основне и средње школе на основу чега ће нерадни дани за ученике бити и 17. и 18. фебруар.
Предлог о продужетку распуста изнет је на састанку Тима за школе.
„Након бројних консултација и сагледавања целокупне ситуације и предвиђања да се пик овог таласа вируса очекује средином месеца, донео сам одлуку о продужетку распуста“, навео је Ружић, а саопштило ресорно Министарство.
Ученици ће тако, спајањем викенда, државног празника и додатна два дана, имати укупно девет слободних дана, а први радни дан биће понедељак, 21. фебруар.
Због тродневног продужетка јесењег распуста у првом полугодишту, као и због ове одлуке, школе су у обавези да до краја школске године надокнаде два радна дана, док ће школска година бити продужена за три дана, и уместо до 21. јуна трајаће до петка, 24. јуна ове године, пренео је Танјуг.
Ружић је апеловао на ученике и запослене у систему образовања да током предстојећег распуста буду одговорни према себи и својим најближима и поштују прописане епидемиолошке мере како не би дошло до нових заражавања.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала