- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Телеграму“ у Немачкој прети казна од 55 милиона евра

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Уђи у базу фотографијаМесинџер Телеграм
Месинџер Телеграм - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2022
Пратите нас
Месинџеру „Телеграм“ у Немачкој прети новчана казна од 55 милиона евра, пише немачки лист „Зидојче цајтунг“, позивајући се на представника Министарства правде.

Како је прецизирано, у Немачкој се против „Телеграма“ воде два поступка због два случаја кршења закона о примени права на друштвеним мрежама – одсуства „лако препознатљивог“ начина пријаве незаконитог садржаја као што су мржња и малтретирање, као и непостојање овлашћеног лица за комуникацију са немачким судовима. За први прекршај закон предвиђа казну до 50 милиона евра, а за другу до пет милиона.

Раније је министарка унутрашњих послова Немачке Ненси Фезер саопштила да је Влада први пут одржала састанак са руководством „Телеграма“. Према њеним речима, састанак је био конструктиван, а стране ће наставити дијалог.
Сукоб немачких власти и „Телеграма“ због непоштовања закона о спровођењу закона на друштвеним мрежама траје од лета прошле године. Последњих месеци томе су допринели позиви на обрачуне са представницима власти у Немачкој које су на Телеграму упутили „ковид дисиденти“.
Због тога је нова немачка Влада саопштила да ће пооштрити политику према „Телеграму“. Министарка унутрашњих послова Немачке Ненси Фезер није искључила могућност блокирања месинџера у земљи уколико на европском нивоу не буде пронађено решење за поштовање локалних закона.
Телеграм - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2022
СВЕТ
Берлин згазио слободну реч: Мета је Русија, а жртва – Немци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала