- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Луганск и Доњецк: Кијев и Запад воде специјалну информативну кампању против Донбаса

© Sputnik / Stringer / Уђи у базу фотографијаУкрајинска војска у Донбасу
Украјинска војска у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2022
Пратите нас
Украјинске и западне обавештајне службе воде информативну кампању против самопроглашених народних република Донбаса – Луганске и Доњецке, изјавио је портпарол Народне милиције ЛНР Иван Филипоненко, коментаришући блокирање информативних канала ДНР и ЛНР на Јутјубу.

„Напад на информативне ресурсе Донбаса део је специјалне информативне кампање 'Крашинг сорд' о којој смо већ говорили. Данашњи догађаји противрече изјави главног команданта Оружаних снага Украјине (Валерија) Залужног да не постоје планови за напад на Донбас и указују на то да је план противника остао непромењен и да је кампања у активној фази“, рекао је Филипоненко.

Такође је истакао да су становници територије Донбаса која је под контролом Кијева чинили отприлике половину гледалаца канала Народне милиције.
„И становнике Украјине занима стварно стање ствари на фронту, пошто украјински медији једноставну не пружају могућност да се објективно оцени ситуација на линији фронта и у републикама“, додао је Филипоненко.
Према његовим речима, блокирање канала на Јутјубу је још један елеменат блокаде ДНР и ЛНР – овог пута информативне.
Подсетимо, Јутјуб је без објашњења уклонио канал агенције „Луганскинформцентр“. Такође су блокирани налози Државне ТВ и радио компаније ЛР и прес-служе управе Народне милиције ЛНР. Видео платформа такође је блокирала канале Министарства информисања и управе Народе милиције ДНР. Са Јутјуба су уклоњени и налози две опозиционе украјинске телевизије. Након тога се лидер самопроглашене Луганске Народне Републике Леонид Пасечник обратио представницима Русије у међународним организацијама са молбом да обавесте светску заједницу о цензури на видео платформи Јутјуб.
Јутјуб - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2022
РУСИЈА
Донбас тражи помоћ од Русије: Обавестите свет како нас Јутјуб цензурише
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала