- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Марин ле Пен: Ако победим Француска напушта НАТО и мењамо ЕУ на Европску алијансу нација

© Sputnik / Кристина Афанасьева / Уђи у базу фотографијаКандидат за председника Француске Марин ле Пен
Кандидат за председника Француске Марин ле Пен - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2022
Пратите нас
Кандидаткиња за председницу Француске Марин ле Пен изјавила је да ће, у случају да победи на предстојећим изборима, донети одлуку да Француска изађе из НАТО-а.
„Ми морамо да слободно заступамо сопствене интересе, да изађемо из логике војних блокова. Због тога ћемо иступити из НАТО-а како нас више не би увлачили у туђе конфликте“, рекла је она у обраћању пред својим присталицама.
Она је такође рекла и да ће, у случају победе на изборима, предложити да се постојећа Европска унија замени на Европску алијансу нација.

„У свету који стално смишља нове хладне ратове Француска треба да се постави тако да сви чују њен снажан и независтан глас, између осталог, кроз своје дипломатско место у Савету безбедности. Реформисаћемо ЕУ, заменићемо је Европском алијансом нација“, додала је.

На скупу су приказани и видео снимци са обраћањима политичара из других земаља, између осталог из Аустрије, Холандије, Италије и Португалије, који подржавају кандидатуру Ле Пенове. Медији подсећају да је њену кандидатуру подржао и мађарски премијер Виктор Орбан.
Марин Ле Пен - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2022
СВЕТ
Клатно се у Француској жестоко помера удесно: Земур и Марин Ле Пен пробијају „санитарни кордон”
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала