- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Још један фалсификат – „Билд“ објавио цео „план“ инвазије Русије на Украјину

© AP Photo / Efrem LukatskyУкрајинска војска
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2022
Пратите нас
Немачки таблоид „Билд“ објавио је извештај неименоване обавештајне службе о наводном „плану“ Русије да прикључи Украјину Савезној Држави Русије и Белорусије.
Наиме, лист тврди да Русија наводно планира „инвазију“ у фебруару или марту и у случају успешне војне фазе следећи корак је формирање „марионетске проруске владе“.
„Планови“ Москве наводно укључују опсаду градова, бирање нове „лојалне“ Раде, па чак и специјалне логоре за оне који пружају отпор, а спискови таквих се наводно већ припремају.
„Билд“ пише да је крајњи циљ Москве – формирање Савезне Државе коју ће чинити Русија, Белорусија и Украјина.
Немачки таблоид је објавио и коментар руске амбасаде у Немачкој која је истакла да је чланак „чудна мешавина спекулација и гласина“ које дипломате у принципу не коментаришу.
Такође су подсетили да је Москва више пута одбацивала оптужбе Запада и Украјине за „агресивне акције“ и истицала да не намерава никога да напада.
Чланак у „Билду“ се појавио након лажне вести агенције „Блумберг“ која је ноћас објавила да је Русија покренула инвазију на Украјину, а потом признала грешку и повукла спорни наслов.
Подсетимо, Запад, укључујући медије, месецима оптужује Русију да намерава да изврши инвазију на Русију. Иако је у Москви то небројено пута демантовано, многи медији и даље инсистирају на томе, објављујући, између осталог, спекулацији о томе када би наводна инвазија требало да почне и како.
Таблоидном матрицом уништава се култура. - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2022
СВЕТ
„Блумберг“ објавио да је Русија извршила инвазију на Украјину; Кремљ реаговао
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала