- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пољакиња пуштена, па враћена у изолацију: „Нажалост, губимо ову битку“

© AFP 2023 / WANG ZHAOПољска клизачица Наталија Малишевска
Пољска клизачица Наталија Малишевска - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2022
Пратите нас
Наталија Малишевска, пољска клизачица на кратким стазама, нашла се усред скандала око позитивног теста, пошто је пуштена из изолације, а затим je у исту враћена након што је добила нови позитиван тест на вирус корона.
Малишевска је тестирана позитивно на вирус корона 30. јануара, одмах је пребачена у изолацију и требало је да пропусти квалификације на 500 метара у брзом клизању на кратким стазама.
Међутим, мало пре почетка квалификација Олимпијски комитет Пољске саопштио је да Малишевска излази из изолације и да ће се такмичити у Пекингу.
„Обавештавамо вас да је захваљујући великим напорима нашег тима и Пољског олимпијског комитета, Наталија Малишевска пуштена из хотела и већ се налази у Олимпијском селу у Пекингу!“, писало је у саопштењу.
Малишевска је затим прошла нова тестирања, после тога је требало да учествује у квалификацијама на 500 метара, али само неколико сати пре почетка програма поново је добила позитиван тест, преноси Евроспорт.
Пољакиња је пре два дана добила негативан тест, али је у суботу поново била позитивна и први човек ОК Пољске саопштио ће да њихова такмичарка, која је иначе фаворит за медаљу, пропустити такмичење.
„Нажалост губимо ову борбу, Наталија Малишевска је поново позитивна и неће учествовати на 500 метара“, рекао је Конрад Ниџвиеџки.
Малишевској је 500 метара била омиљена дисциплина и тиме су отишле шансе Пољске за одличје у брзом клизању у овој дисцплини.
Први скандал на Играма: „Осећам се опљачканим, потпуни је хаос“
Сви спортови на једном месту – погледајте распоред Олимпијских игара у Пекингу
Живот руских олимпијаца у Пекингу: Срећни смо само је храна масна
Три „мехура“ и роботи конобари: Како на „пандемијским играма“ изгледа кинеска — „нулта толеранција“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала