- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српкиња је објавила добре вести: И сама сам се изненадила – нема никаквих проблема /видео/

© Фото : Скриншот / Јутјуб / Nova SНевена Игњатовић
Невена Игњатовић - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2022
Пратите нас
Невена Игњатовић, српска скијашица, поручила је да се успешно опоравља од повреде и верује да ће бити спремна за наступ на Зимским олимпијским играма.
Невена је повредила колено током тренинга за трку у Кортини Д'Ампецо, али је отпутовала у Пекинг.
„Са срећом, могу да кажем да је то сада већ иза мене. Колено је доста добро, оток је потпуно спао, ја немам никакве болове и самим тим сам срећна што је то тако. Даћу све од себе на Олимпијским играма да се што пре вратим и надам се да када станем на снег, да нећу имати проблеме, што је у ствари кључно. Пратила сам И видим да је снег прилично 'гладак' и мислим да по неком мом осећају и искуству, не би требало да буде проблема за мене. Уз терапије које имам два пута дневно, убацили смо одређене вежбе које такође радим два пута дневно. Прво су те вежбе биле слабије и мање оптерећујуће за ногу, а већ сада могу по прилично да се ослањам на колено и на ногу. И ја сам се сама изненадила да немам никаквих проблема и то ме веома радује", поручила је Невена.
План је био да се такмичи у три дисциплине, али после повреде, направили су модификацију, па неће наступати у супервелеслалому.
„Одлучили смо да прескочимо наступ у супервелеслалому, с обзиром на то да се развијају велике брзине и велико би било оптерећење за ногу. Наравно, када кажем да су у овој дисциплини велике брзине, чињеница је да се у спусту развијају још веће брзине. Међутим, супервелеслалом је доста активнија дисциплина, а и због самог временског периода, обзиром да је супервелелслалом прва дисциплина коју бих требала да возим, одлучили смо да ми прва трка буде спуст који ће се одржати 15. фербуара. Моја омиљена дисциплина, а то је алпска комбинација биће одржана 17. фебруара", каже Невена.
Коначно, открила је и какве су јој амбиције с обзиром на потешкоће које су уследиле.
„Тешко је рећи, спорт је непредвидив. Ја свакако очекујем да немам никаквихи проблема што се тиче ноге и мог здравља. Ја бих свакако била задовољна резултатом који је бољи од резултата на претходним Олимпијским играма. Да се све ово није догодило, рекла бих да је то дефинитивно могуће и радићу на томе. Наравно да бих волела да остварим пласман у топ 10 на Олимпијским играма. Уз све то што се догодило, то би за мене био доста добар резултат. Ја верујем у чуда, идем у Пекинг доста позитивна, расположена и даћу све од себе. Једва чекам да осетим снег у Кини и целу атмосферу и надам се најбољем", закључила је Невена Игњатовић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала