- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Британац је отворио „тарот“ – како Новак може да „затвори“ историју

© AP Photo / Luca BrunoНовак Ђоковић слави победу на Завршном турниру у Торину
Новак Ђоковић слави победу на Завршном турниру у Торину - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2022
Пратите нас
Грег Руседски, бивши британски тенисер, анализирао је колико би Новак Ђоковић могао да освоји Гренд слем титула и, иако је Рафаел Надал сада човек са највише Слемова, не одустаје од става да ће Србин бити тенисер са највише великих трофеја када „велика тројка“ заврши каријере.
Иако је Рафаел Надал освојио је 21. Гренд слем титулу, те сада има једну више од Ђоковића, и иако нова тениска имена све чешће успевају да савладају Новака Ђоковића, српски тенисер и даље заузима прво место на АТП листи.
Ђоковић тренутно има 20 Гренд слем трофеја, а тај број могао је да буде увећан да аустралијске власти нису депортовале најбољег тенисера света због, како су рекли, опасности по јавно здравље и од масовних нереда.
Рафаел Надал освојио је јубиларни 21. Слем, очекивано сва пажња усмерена је ка њему и великом подвигу, али Грег Руседски остаје при ставу који је изнео пре неколико недеља, када се није знало да ли ће Новак играти у Мелбурну.
„Мислим да ће Новак освојити 24 или 25 Гренд слем титула“, калкулисао је Руседски, а да није знао да ли ће Новак играти у Аустралији.
То се није десило, али Британац у недавном интервјуу није променио став.
„Увек сам говорио да ће Ђоковић завршити са највише Гренд слемова и и даље мислим исто. Он је најбољи. Једино место где је Федерер опасан је Вимблдон, а не знамо колико ће бити физички спреман. Вероватно ће Надал освојити 22. гренд слем на Ролан Гаросу“, рекао је Руседски, а преноси „Пунто де брејк“.

„Мислим да ће Ђоковић прихватити изазов и покушати да освоји Вимблдон и УС Опен колико год може. Лако бисмо могли да 2022. завршимо са Нолетом и Рафом који имају 22 гренд слема. Видећемо шта ће се десити, али мислим да ће Ђоковић завршити са највише великих титула“, додао је.

Британац сматра да би Ђоковић освајањем 25 Гренд слем титула ставио тачку на на приче о најбољем играчу свих времена, као и да би, уколико би дошао до тог броја, оборио и рекорд Маргарет Корт, некадашње аустралијске тенисерке која је освојила 24 Гренд слем пехара.
„Мислим да је његов циљ да освоји 25 титула како би постао рекордер у свим категоријама и самим тим најбољи свих времена. Прочитао сам чланак са изјавом Пита Сампраса у којем је он рекао да је на основу свега учињеног Новак већ најбољи свих времена“, објаснио је Руседски.
Бивши тенисер закључио је реченицом да верује да ће Новакова највећа препрека на путу ка трофејима бити играчи попут Саше Зверева, Стефаноса Циципаса и Данила Медведева. То се већ показало као тачно јер га је најпре Рус савладао у финалу УС опена, а Немац у полуфиналу Олимпијских игара у Токију и на Завршном турниру у Торину.
Ипак, Надал је титулом у Мелбурну показао да се не сме отписивати и због тога нас очекује заниљмив расплет у наставку сезоне.
Србин стао у четвртфиналу – Аргентинац прејак за Милојевића
Новак је без речи послао поруку коју разумеју и Аустралија и Америка /фото, видео/
Крајиновић у полуфиналу Монпељеа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала