- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски амбасадор у САД: Нема договора о амбасадама, нове санкције су неминовне

© Sputnik / Михаил Тургиев / Уђи у базу фотографијаРуски амбасадор у Вашингтону: Не потпирујемо протесте, то је антируска пропаганда
Руски амбасадор у Вашингтону: Не потпирујемо протесте, то је антируска пропаганда - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2022
Пратите нас
Представници Русије и САД су у Бечу одржали консултације по питању нормализације рада амбасада међутим ти разговори су завршени без резултата, изјавио је амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов.
С тим у вези, како је рекао, још 28 руских дипломата напустиће Америку до 30. јуна.
Упитан да ли то води ка потпуном прекиду дипломатских односа између Русије и САД, Антонов је рекао да о томе одлучују председници, али да ће амбасада Русије радити „до последњег дипломате“.

„Не желим да звучи претенциозно, али ми ћемо радити до последњег дипломате и трудићемо се да одбранимо националне интересе, уз то покушавајући да нормализујемо руско-америчке односе“, навео је Антонов у емисији „Соловјов лајв“.

Такође је рекао и да су власти САД претиле хапшењима руских дипломата којима је било наређено да напусте земљу.
„Зар то није право протеривање наших дипломата?“, запитао се Антонов.
Руски амбасадор се осврнуо и на питање америчких санкција усмерених против Русије казавши да у Вашингтону по питању нових мера постоји потпуни консензус.

„То је тужна прича, сваки дан чујемо дискусије о томе у Конгресу. Постоји потпуни консензус да су санкције потребне, питање је само у ком обиму и у ком року“, рекао је.

Говорећи о Украјини Антонов је казао да Москва нема намеру да је напада јер тако нешто није у њеним интересима. „Правити било какве илузије по питању руске агресије је апсолутна глупост“, нагласио је.
Прокоментарисао је и недавни сусрет председника Русије и Кине Владимира Путина и Си Ђинпинга рекавши да је Америка забринута због зближавања Москве и Пекинга, што се могло видети и по објавама у америчким медијима.
Владимир Путин и Си Ђинпинг - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2022
РУСИЈА
Кина и Русија раме уз раме: Заједничка изјава о свим кључним међународним питањима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала