- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Технички преглед за путничка возила од 3.070 до 6.020 динара

CC0 / Pixabay / Технички преглед возила, илустрација
Технички преглед возила, илустрација - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2022
Пратите нас
Влада Србије је усвојила одлуку о одређивању најниже и највише цене техничког прегледа возила и она ће за путничка возила бити у распону од 3.070 динара до 6.020 динара са ПДВ-ом.
Влада је на јучерашњој седници донела Одлуку о одређивању цене техничког прегледа возила којом се одређује најнижа и највиша цена редовног годишњег техничког прегледа, као и највиша цена ванредног и контролног техничког прегледа, саопштио је МУП.
Основни разлог за доношење ове одлуке је ступање на снагу Закона о изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја на путевима.
Одлука о одређивању цене техничких прегледа је важан део сета прописа којим ће се спречити злоупотребе у области од изузетног значаја за безбедност саобраћаја на путевима.
Тако, најнижа цена са ПДВ-ом за путничка возила за ту услугу износи 3.070 динара, а највиша 6.020 динара, наведено је у саопштењу.
За мотоцикле, мопеде и тракторе цена техничког прегледа са ПДВ-ом износиће од 2.120 до 4.120 динара, а за аутобусе, тешка теретна и прикључна возила од 6.020 до 11.920 динара, а кад се технички преглед за теретна и прикључна возила врши на полигону највиша цена може бити увећана за додатних 2.000 динара, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала