- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

У априлу спајање још две банке у Србији, смањиће се број пословница

© Sputnik / Мира Канкараш ТркљаКомерцијална банка
Комерцијална банка - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2022
Пратите нас
"Комерцијална банка" и "НЛБ банка Београд" ће до краја априла бити правно спојене у једну банку, рекао је председник словеначке "НЛБ групе" Блаж Бродњак и додао да ће ново име бити "НЛБ Комерцијална банка".
Објаснио је да ће до тада радити као засебне банке, као и да ће њиховим спајањем бити унапређен систем пословања и омогућен развој нових услуга.
"Оно што смо у Словенији већ понудили нашим клијентима, у смислу дигиталне доступности, увешћемо и у Србији укључујући и 24-часовну подршку преко контактног центра, као и све могуће сервисе и производе које ћемо нудити на даљину путем онлајн канала", рекао је Бродњак Танјугу на Пословном форуму Србија - Словенија.
Он каже да ће клијенти након спајања долазити у пословнице које ће се звати НЛБ Комерцијална банка.
Бродњак је додао да ће пословница бити мање у наредном периоду, према дугорочном плану и у складу са генералним трендом у банкарству.
Поручио је да ће грађани Србије имати могућност да заврше "било коју трансакцију, у било које време и на било ком месту на планети", преко контактног центра и видео-разговора путем паметног телефона.
Казао је да коришћењем нових дигиталних услуга није неопходно долазити у пословнице пошто ће се сви послови завршавати онлајн.
"Потписивање ће се вршити дигитално преко биометричког потписа, те вам није више потребно долазити у пословницу, осим уколико је у питању саветовање са стручним лицем око решавања стамбеног питања или дугорочне штедње за школовање деце или пензију", рекао је Бродњак.
Бродњак је рекао да се "НЛБ група" позиционира као регионални шампион када је банкарски сектор у питању и нагласио да је његова компанија присутна на шест тржишта у региону.
"НЛБ група" има велику жељу да се пробије и на хрватско тржиште, како би постала прва и једина банкарска групација која ће покрити цело подручје некадашње Југославије и нудити нови сервис, казао је он.
"То значи да ће на банкоматима НЛБ групе, било где да се путује у региону, моћи да се подиже новац без накнада. Такође, фирме ће имати могућност да плаћају, независно од износа, пет евра фиксну тарифу било где у региону", навео је Бродњак, пренео је Блиц бизнис.
Руковање - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2021
ЕКОНОМИЈА
Шта се крије иза спајања банака у Србији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала