- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бечић Покрету УРА: Извинићу се Црној Гори кад обећате да нећете формирати већину са ДПС-ом

© Фото : Youtube/Predsjednik Skupštine Crne Gore/PrintscreenАлекса Бечић
Алекса Бечић - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2022
Пратите нас
Председник Демократске Црне Горе и председник парламента Црне Горе Алекса Бечић поручио је функционерима Грађанског покрета УРА да је спреман да се у име партије јавно извини целој Црној Гори за све што су његове колеге изјавиле, када јавно дају обећање грађанима да њихов избор неће бити формирање скупштинске већине са ДПС-ом.
„ДПС-у, подносиоцу предлога за моје разрешење, који вас је називао издајницима и битангама, нисте тражили извињење када сте најавили да сте спремни да са њима чините скупштинску већину. Ми из Демократа нисмо тражили извињење за информерске гадости, тешке оптужбе и лицне увреде попут болесни умови, фашисти и многе друге које ми је испод нивоа чак и наводити, а које сте изнели на мој и рачун мојих колега, већ смо без било каквог премишљања гласали против разрешења потпредседника владе Абазовића“, написао је он у саопштењу, преноси Танјуг.
Бечић наводи да иако он није изрекао ниједну увреду на рачун било кога, спреман је све да опрости и да се у име партије јавно извини целој Црној Гори за све што су његове колеге изјавиле.
Он је навео да ће то учинити када дају јавно обећање грађанима Црне Горе да њихов договор неће бити формирање скупштинске већине са ДПС-ом, већ искључиво договор унутар парламентарне већине и мањинских партија или нови избори.

„То ваше јавно обећање и на крају одлука да не пођете са ДПС-ом, биће доказ да моје колеге нису биле у праву“, наводи се у саопштењу Бечића.

Грађански покрет УРА затражио је раније данас од председника Скупштине Црне Горе Алексе Бечића да каже да ли стоји иза оптужби својих партијских колега на рачун УРА.
Од његовог одговора ће зависити да ли ће тај покрет гласати за његову смену, изјавио је извршни директор УРА Зоран Микић.
Извршни директор Грађанског покрета УРА Зоран Микић - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2022
РЕГИОН
УРА још вага да ли ће гласати за смјену Бечића
Лидер коалиције „Мир је наша нација“ и председник Демократске Црне Горе Алекса Бечић - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2022
РЕГИОН
Демократе: Ко је за смену Бечића, направио је дил са ДПС-ом
Црногорска застава - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2022
РЕГИОН
СНП и ДФ неће гласати за смену Бечића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала