- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Тек ћемо видети најбољег Новака“ – чувени тренер верује у повратак Ђоковића

© AFP 2023 / BRENTON EDWARDSДарен Кејхил и Симона Халеп
Дарен Кејхил и Симона Халеп  - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2022
Пратите нас
Дарен Кејхил, чувени тениски тренер, сматра да ће Новак Ђоковић ситуацију из Аустралије претворити у своју корист и да ће бити још мотивисанији у наставку каријере.
„Мислим да ће Новак ово искористити да још више распали ватру са којом генерално игра тенис. Новак увек жели да унапреди игру и мислим да ћемо тек видети невероватан ниво тениса од њега у годинама испред“, рекао је Кејхил за Њујорк Тајмс.
Ђоковићу није дозвољено да се такмичи на Аустралијан опену, упркос што је имао медицинско изузеће од вакцине.
Учињена је велика неправда и кроз каријеру српски тенисер је увек проналазио додатну мотивацију након таквих ситуација - а било их је.
Кејхил сматра да ће Ђоковића и Надал бити подједнаки фаворити на Ролан Гарос, уколико српски тенисер буде игра у Паризу.
„Гледајте, ако се Новак врати, мислим да ће Рафа и он бити подједнаки фаворити за титулу на Ролан Гаросу. Јасно је да је тешко победити Надала у пет сетова на шљаци, али Ђоковић зна како то да учини“, казао је бивши тренер румунске тенисерке Симоне Халеп.
Кејхил је додао да титула Надала може да помогне, не само Ђоковићу, већ и Федереру који би могао да добије екстра-мотивацију јер заостаје за ривалом по броју Слем титула.
Иако је, за навијаче Новака Ђоковића, титула Рафаела Надала у Аустралији била најгори могући сценарио, то не мора бити толико катастрофално јер и српски играч сада има још већу жељу да буде ГОАТ.
И, као што је Кејхил рекао - Ђоковић ће вероватно ову ситуацију искористити да распали ватру у себи и да се врати још јачи.
Новак би требало да учествује на турниру у Дубаију који се игра од 21. до 26. фебруара, а после тога видећемо какав ће му бити распоред.
Медведев се јавио из Формуле: „Нема више тениса“ /видео/
Британац је отворио „тарот“ – како Новак може да „затвори“ историју
Новак је без речи послао поруку коју разумеју и Аустралија и Америка /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала