- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Медији: Израел блокирао испоруке оружја своје производње Украјини

© AP Photo / Sebastian ScheinerИзраел представио ново оружје
Израел представио ново оружје - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2022
Пратите нас
Израел је поручио балтичким државама да ће блокирати испоруке израелског наоружања Украјини из трећих држава, пише украјински портал „Огледало недеље“.
„Након што су балтичке државе – Естонија, Летонија, Литванија саопштиле да су добиле одобрење од САД да могу да испоруче Украјини оружје америчке производње у оквиру подршке Кијеву уочи потенцијалне руске инвазије Министарство одбране Израела је саопштило тим балтичким државама да ће њихов захтев за предају оружја израелске производње бити одбијен“, наводи се у тексту
Ова одлука Тел Авива, како се додаје, има за циљ избалансирање односа са Русијом.
„Као и САД, Израел је првобитно утврдио строга правила за крајње кориснике свог оружја која правно ограничавају могућност државе-купца да испоручују опрему у треће државе без одобрења произвођача. Одлука о забрани Израела изазвана је забринутошћу да Украјина жели да добије противтенковске комплексе „Spike“, заједничке руско-немачке производње“, истиче се у тексту.
Министарства одбране балтичких држава нису потврдила ове информације. Ни званични Израел није желео да коментарише ове наводе.
Украјински војници - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2022
РУСИЈА
ДНР: Украјина концентрисала 150.000 војника у Донбасу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала