- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић се играо са ривалом – нови трипл-дабл за прекид лоше серије /видео/

© REUTERS / Ron ChenoyСрпски кошаркаш Никола Јокић у дуелу против Бруклин Нетса
Српски кошаркаш Никола Јокић у дуелу против Бруклин Нетса - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2022
Пратите нас
Кошаркаши Денвер Нагетса победили су Бруклин Нетсе 124:104, уз нову феноменалну партију српског кошаркаша Николе Јокића.
Јокић је у 500. јубиларној утакмици у најјачој лиги на свету приредио спектакл, био је готово непогрешив из игре и уписао је 71. трипл-дабл у каријери.
Актуелни МВП кажњавао је сваку грешку у одбрани Бруклина, а било их је доста, и Денвер је захваљујући његовој блиставој партији прекинуо низ од три узастопна пораза.
Јокић је на терену провео 30 минута, а утакмицу је завршио са 27 поена, 12 скокова и 10 асистенција, док је из игре шутирао сјајних 12-15.
Нагетси су утакмицу преломили у трећој четвртини када су подигли ниво одбране, притом су у нападу и даље били расположени и предност је само расла.
На полувремену је екипа из Колорада имала само пола коша предности (76:75), а на два минута до краја треће деонице разлика је износила +20, 104:84.
Бруклин је почетком четврте четвртине показао знаке живота, серијом кошева, у тренуцима када је Јокић био на клупи, успео да дође до -10, 109:99.
Мелоун је морао да врати стартере у игру, Јокић и друштво одрадили су рутински посао у завршници у којој је Никола асистенцијом за Вила Бартона дошао до трипл-дабла, 121:101.
Уз Јокића одличну партију одиграли су и Вил Бартон са 21 поеном, Ерон Гордон је постигао 17, уз девет скокова и седам асистенција, док је Монтеј Морис убацио 12 поена.
У пораженом тиму истакао се Кајри Ирвинг са 27 поена и 11 асистенција, али је имао и јако лош шут из игре, 10-26.
Денвер је уписао 29. победу у сезони, док је Бруклин претрпео 24. пораз, осми заредом. Екипа из Њујорка и на овом сусрету била је без Џејмса Хардена и Кевина Дурента.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Американац не може да се опорави од Јокићевог нокаута: „Забринути смо“ /видео/
Сраман однос Американца према Јокићу: „Баците ту глупу статистику у канту“ /видео/
Упознајте нову сликарску технику, право из Србије – лопта на паркету! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала